Poljak je najbolji strijelac HNL-a

Foto: Instagram

PROŠLO je pet kola HNL-a, a na vrhu ljestvice najboljih strijelaca lige s četiri gola pomalo iznenađujuće nalazi se napadač novog prvoligaša Gorice Lukasz Zwolinski. Napadač iz Poljske je u remiju (3:3) protiv Slavena zabio dva gola, jednom se upisao u strijelce protiv Hajduka na Poljudu (0:2), a u pobjedi protiv Rudeša od 2:0 u posljednjem kolu HNL-a mrežu je zatresao u 69. minuti.

Ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj ime Lukasza Zwolinskog do sad nije predstavljalo ništa, pa smo odlučili predstaviti ga u kratkim crtama.

25-godišnji Poljak od 2012. godine nosio je dres poljskog Pogon Szczecina. Zwolinski je u prošloj sezoni odigrao 27 ligaških utakmica za Pogon, te se po jednom upisao u strijelce i asistente. Jednu je utakmicu odigrao i u Kupu, dok je za drugu momčad u trećoj ligi odigrao četiri utakmice te postigao isto toliko pogodaka.

Sezonu prije Zwolinski je proveo na posudbi u Slasku za koji je odigrao 16 prvenstvenih utakmica te je upisao tek jednu asistenciju. Za Pogon je od 2012. godine odigrao 120 službenih utakmica te postigao 25 pogotka, a na posudbama je bio i u Gornik Leczni te Arki.

Kao slobodan igrač ovog ljeta došao je u trenutačno petoplasiranu momčad HNL-a i predstavio se na najbolji mogući način.

''Izuzetno sam zadovoljan što sam potpisao za Goricu i što ću imati priliku igrati prvu HNL. Znam da mogu pomoći da namučimo, pa i pobijedimo Dinamo, Hajduk, Rijeku i naravno sve druge. Oduvijek sam volio hrvatski nogomet, cijenio vaše igrače, neki dan sam gledao utakmicu s Nigerijom i bio jako zadovoljan što ću nastupati u ligi koja je stvorila tolike svjetske klase'' je Lukasz Zwolinski na predstavljanju u Gorici.

Pročitajte više