Polufinala kao finala: Barcelona - Kiel, Hamburg - Ciudad Real

POBJEDNIK Zagrebove skupine, njemački HSV u polufinalu rukometne Lige prvaka odmjerit će snagu s Metličićevim Ciudad Realom. Bit će to okršaj možda dvije ponajbolje europske momčadi. Sudar divova.

Za Ciudad igraju sjajni golmani Hombrados i Šterbik, zatim velika imena
svjetskog rukometa Entrerrios, Rutenka, Zorman, Chema, Metličić i Steffanson. U obrani imaju i  "mesara" Dinarta, protiv kojega nitko ne voli igrati.

S druge strane Hamburger koji je s(p)retno stigao do polufinala, odigravši neriješeno s Portland San Antoniom u posljednjem kolu, također je skup
odličnih igrača.

Golman Bitter, braća Gille, Yoon, Lijewski, (Pascal Hens ukoliko se oporavi). U svakom slučaju možemo očekivati ravnopravni okršaj, s malom prednošću na strani Ciudad Reala.

U drugom polufinalu također španjolsko-njemački okršaj. Barcelona predvođena Casperom Hvidtom, "danskim duhom" kojeg se jako dobro sjećamo s posljednjeg europskog prvenstva u Norveškoj, zatim Lozano, Garabaya, Rocas, Nagy.

Sve majstor do majstora. Kiel predvodi Nikola Karabatić, uz Balića, najbolji srednji vanjski na svijetu. Tu su još vrhunsko desno krilo Slovenac Kavtičnik, lijevi vanjski Šveđanin Ahlm te još jedan golman kojeg se jako dobro sjećamo, Thierry Omeyer.

Uglavnom,  parovi polufinala jasno pokazuju koje su dvije rukometne lige najjače u Europi. Španjolci i Nijemci već godinama ulažu ogroman novac u svoje momčadi te se to iz godine u godinu vidi i na rezultatima.

Stoga će obje polufinalne utakmice bit će vrlo neizvjesne. Prvo kolo igra se 5./6. travnja, a uzvrati tjedan dana kasnije.

M.Š.
Foto:AFP

Pročitajte više