Pomoćni trener Uniteda ispričao se Martinu Tayloru

PORAZ od Portsmoutha u FA Cupu izazvao je pravu uzbunu na Old Traffordu. Trener Ferguson pokrenuo je hajku na suca utakmice i njegova šefa.

Uz Fergusona burno je reagirao i njegov pomoćnik Carlos Queiroz rekavši da je "ovakvo suđenje zaslužno što u nogometu ima sve više Taylora i sve manje pravih igrača”.

U ponedjeljak se Portugalac ispričao stoperu Birmingham Cityja i Eduardovu "krvniku".

"Duboko žalim zbog mojih komentara. Emocije su bile prejake nakon ispadanja od Portsmoutha i stoga sam se zanio. Svi u Manchester Unitedu svjesni su da Martin Taylor nije tip nogometaša koji bi namjerno ozljeđivao. Htio sam samo reći da u današnjemu, ultrabrzom nogometu moramo biti oštriji prema igračima koji ne paze."

Činjenica da je Portsmouth do pobjede došao možda malo preagresivnom igrom nagnala je Sira Alexa Fergusona da nazove povjerenika za suđenje u Premiershipu Keitha Hacketta.

"Hackett ima puno toga za odgovoriti obzirom da svoj posao ne obavlja dobro. On, kao i njegovi suci, moraju biti ocjenjivani. Ocjenjuju se treneri, ocjenjuju se igrači. Imam onda pravo tražiti ocjenjivanje sudaca i njihova povjerenika",  kazao je Ferguson dodavši:

"Ovakve se sudačke predstave ne mogu tolerirati. Standardi u Engleskoj nisu dovoljno dobri, niti blizu kao oni u Europi."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više