ATP

Poraz Čilića, Argentina povela protiv Hrvatske

Foto: Guliver Image/Getty Images

MARIN ČILIĆ poražen je u prvom susretu 3. kola skupine ATP kupa koji se igra u Sydneyju. Bolji od njega je sa 7:6, 6:3 bio Argentinac Guido Pella, koji je tako Argentinu doveo u vodstvo 1-0. 

Čilić je dobro otvorio meč, uzeo je servis suparniku za vodstvo od 3:1 i nakon svog servisa vodio je 4:2. No potom Argentinac osvaja svoj servis i uzima servis Čiliću, izjednačuje i set odlazi u tie-break, u kojem je bolji Pella.

U drugom setu Pella uzima servis Čiliću za 4:2 i prednost ne ispušta do kraja. U meču koji je trajao sat i 54 minute Čiliću nije pomoglo ni 12 aseva. Pella ih je servirao četiri. Hrvatski tenisač je bio bolji na prvom servisu, no Pella je više poena realizirao na drugom servisu.

Ovo je bio četvrti međusobni susret između argentinskog tenisača, 25. na ATP ljestvici, i Čilića te treća pobjeda Pelle.

Drugi meč u skupini igraju Borna Ćorić i Diego Schwartzman (28.-ATP) i to će biti njihov četvrti međusobni ogled, a u prijašnja je tri dva puta slavio hrvatski tenisač.

Hrvatska je u prva dva susreta u skupini E pobijedila, najprije Austriju 3-0, a onda i Poljsku 2-1, dok je Argentina nakon slavlja nad Poljskom izgubila 1-2 od Austrije. Hrvatskim tenisačima je za sigurno prvo mjesto potrebna pobjeda, a u slučaju zatvaranja kruga tri reprezentacije s učinkom 2-1 (Austrija, Argentina, Hrvatska) odlučivat će prvo veći broj pobjeda u singlu i paru, dok je drugi kriterij veći postotak pobjeda u odigranim mečevima. Hrvatska reprezentacija do sada ima odličan učinak od pet pobjeda iz sedam mečeva i u najboljoj je poziciji u skupini za osvajanje prvog mjesta. 

Pročitajte više