Poraz Gordog Albiona u sjeni Beckhamovog stotog nastupa

U JEDNOJ od najzanimljivijih prijateljskih utakmica večeri, Francuska je na Stade de Franceu svladala Englesku sa 1:0.

Trenutak odluke zbio se u 32. minuti. Vratar Engleske David James zakasnio je na istrčavanje pred Nicolasa Anelku, a potom je u kaznenom prostoru oborio napadača Chelseaja. Franck Ribery bio je siguran izvođač jedanaesterca.

David Beckham upisao je 100. nastup za Englesku, te je postao peti igrač u povijesti sa 100 ili više nastupa za Tri lava. Više utakmica od njega odigrali su Peter Shilton (125), Bobby Moore (108), Bobby Charlton (106) i Billy Wright (105). Beckham je odigrao vrlo dobru utakmicu, kojom je pokazao da ga Fabio Capello nije uzalud pozvao u vrstu. Jedan njegov pokušaj u prvom poluvremenu umalo mu je omogućio postizanje 18. pogotka u reprezentativnom dresu, a u 39. minuti je dobio i žuti karton zbog povlačenja Riberyja za dres.

Brazilci minimalnom pobjedom proslavili 50. godišnjicu osvajanja prvog naslova svjetskog prvaka

Brazil je na Emiratesu u Londonu svladao Švedsku sa 1:0. Jedini pogodak postigao je Milanov as Alexandre Pato u 72. minuti, 11 minuta nakon što je ušao u igru. Brazilci su ovom utakmicom proslavili 50. obljetnicu osvajanja naslova svjetskog prvaka 1958. u Švedskoj. Tada su osvojili svoj prvi od ukupno 5 naslova pobjednika Svjetskog prvenstva.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više