Portsmouthov vratar David James će biti spreman za finale FA Cupa

DAVID JAMES, 37-godišnjeg vratara Portsmoutha, ozljeda lista neće spriječiti da zauzme svoje mjesto na golu u finalu FA Cupa protiv Cardiffa 17. svibnja na Wembleyu.

James je zbog ove ozljede propustio posljednje dvije prvenstvene utakmice, protiv Blackburna i Middlesbrougha, nakon što se ozlijedio 20. travnja protiv Manchester Cityja.

"Obavio sam snimanje koje je pokazalo da je sve u redu. Prema tome, rekao bih da sam spreman za finale FA Cupa", rekao je James, kojem su odlične obrane omogućile povratak na gol engleske reprezentacije u statusu prvog vratara.

I ne samo to. U izboru Profesionalne udruge nogometaša (PFA) James je bio nominiran za najboljeg igrača u Engleskoj. Nagradu je, očekivano, odnio Manchesterov Ronaldo, ali je James bio izabran u najbolju momčad Premiershipa. Ovaj je vratar u svojoj dugotrajnoj karijeri osvojio samo jedan trofej, Liga kup 1995. s Liverpoolom.

U međuvremenu, Portsmouthov direktor za odnose s javnošću Gary Double, potvrdio je odlazak Sola Campbella iz kluba na kraju sezone. Utakmica protiv Cardiff Cityja bit će njegova oproštajna. Double nije otkrio kamo će Campbell, ali je dodao da je branič Benfice Luisao prvo ime podvučeno u bilježnici menadžera Harryja Redknappa.

"Campbell odlazi, a na njegovom mjestu Redknapp želi da ga zamijeni Luisao. Već smo razgovarali s odgovornima iz Benfice, koji su kao početnu cijenu u pregovorima postavili 12 milijuna funti", izjavio je Double za Daily Express.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više