Džeko: Lulićevom isključenju možemo zahvaliti na šest primljenih golova

REPREZENTACIJA Bosne i Hercegovine drugi put je u dvije godine protiv Portugala ispala iz dodatnih kvalifikacija za veliko natjecanje. Nakon zeničkih 0:0 u prvom susretu, Portugalci su sa 6:2 slavili na svom terenu.

> Kraj snova o Euru: BiH se raspala, Portugalci im utrpali šest komada!

> Sušić: Nokautiran sam kao boksač. Trebat će mi vremena da se oporavim...

Igrači BiH, kao i izbornik Sušić, razočarani su ishodom. Edin Džeko bio je posebno tužan.

"Nemam što poručiti. Sve se vidjelo na terenu", rekao je Džeko za SCSport.ba nakon utakmice.

"Od početka nije mirisalo na dobro. Nismo bili pravo, ali do poluvremena smo uspjeli zabiti i vratiti se u igru. Luliću i njegovom crvenom kartonu možemo zahvaliti što smo primili šest komada. Isključen je dok je bilo 3:1, a da nije, mogli smo se nadati da možemo otići na Euro. S deset igrača to nismo očekivali jer je s Portugalcima teško i 11 na 11", dodao je napadač Manchester Cityja.

"Dva puta smo bili na korak do velikog natjecanja i oba puta nismo uspjeli. Sudbina je htjela da nas oba puta izbaci jaki Portugal", zaključio je Džeko.

Poraz je teško pao i Saši Papcu.

"Nismo bili pravi i zato smo izgubili. U Parizu smo odigrali bez pritiska i zato je bilo dobro, ali pod pritiskom nismo funkcionirali kako treba", rekao je Papac.

Begovića navijači ometali laserom

Cristiana Ronalda naljutilo je što je tijekom gostovanja u Bosni i Hercegovini bio meta laserskog svjetla. Na isti način su uzvratili portugalski navijači ciljajući vratara Bosne i Hercegovine Asmira Begovića. Kada su Portugalci gostovali u Zenici u prvoj utakmici baraža za Europsko prvenstvo, Ronalda su navijači "gađali" već na treningu, a napadač Real Madrida im je odgovorio sa srednjim prstom.

Nakon utakmice, koja je završila rezultatom 0:0, potužio se kako je "laser svaku drugu utakmicu na njemu", te "kako ga nitko ne štiti, pa se mora sam obraniti, iako možda ne odabere svaki put najbolju metodu". Bilo bi zanimljivo čuti kako bi Ronaldo prokomentirao ponašanje portugalskih navijača u uzvratnoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine u Lisabonu.

Naime, Marca piše i ilustrira fotografijom kako je svaki puta prilikom priprema za slobodni udarac portugalske reprezentacije lice bosanskog vratara oslikalo poznato zeleno lasersko svjetlo. Iz jedne takve situacije, već u 8. minuti, Cristiano Ronaldo je krasnim udarcem iz ''slobodnjaka'' zabio svoj prvi od dva gola u pobjedi Portugala 6:2.

Pročitajte više