Posljedice Medićevog "tretmana" njegovog igrača: Celiščak je na psihijatrijskom liječenju

NASILNIČKO ponašanje predsjednika NK Zagreb prema igračima i zaposlenicima kluba, kulminiralo je fizičkim napadom na Vedrana Celiščaka od kojeg nogometaš osjeća teške psiho-fizičke posljedice.

Medić šakom u glavu udario Celiščaka, a prijetio je i drugim igračima Zagreba!

Medić o udaranju Celiščaka: Ja sam na godišnjem odmoru!

Navijači Zagreba: Igračima je zabranjeno članstvo u Sindikatu, a Mediću se tolerira agresivno ponašanje

U razgovoru za Index, Celiščakov odvjetnik Časlav Žaja govori što će igrač poduzeti da zaštiti svoja prava, ali i narušeni fizički integritet:

Kako se Vaš klijent osjeća nakon napada kojeg je pretrpio?

U potpunom je stanju šoka. Dijagnosticirana mu je snažna stresogena reakcija. Natučenje glave i ruke.

Čudno je njega povezati uz bilo kakve incidente, nije na takvom glasu?


Zabrinut je za svoju profesionalnu budućnost jer ne zna da li se uopće može vratiti u klub. Napominjemo da je Vedran Celiščak odgovoran profesionalac, sportaš i da mu je ovo prvi ovakav događaj u životu. On nije incidentna osoba kojoj bi se ovako nešto dogodilo i inače. Ovo je za njega strahoviti stres. Otac je obitelji, ima malu bebu od pet mjeseci, a već mjesecima ne prima plaću i to je jedna iznimno teška situacija. Ugrožena mu je egzistencija, a sada i sigurnost.

Je li Vedran reagirao u samoobrani i uzvratio?

Ne. On je jedan civiliziran čovjek, pitomi, mladi sportaš, kojeg je ovo šokiralo.

Zatražio je i psihijatrijsku pomoć?


Upućen je, nije to zatražio! S obzirom na snažno stanje stresa u kojem se nalazio, njega su liječnici poslali na psihijatrijsku obradu i pripisana mu je terapija. Čak je nekoliko dana poslije događaja, kod nas u uredu, bio vidno uznemiren.

Medića je prijavio policiji. Razmišljate li o privatnoj tužbi?


Celiščak je policiji podnio kaznenu prijavu protiv gospodina Medića. O pokretanju kaznenog postupka odlučuje policija i državno odvjetništvo. Ima pravo na podnošenje privatne tužbe na temelju medicinske dokumentacije za naknadu štetu zbog povrede osobnosti koja mu je nastala zbog nanošenja ozljeda.

Kako ćete se postaviti prema  klubu?


Neovisno o tome i o tom incidentu, Celiščak i dalje želi mirno rješenje svog profesionalnog statusa i ovog nepotrebno i žalosnog nesporazuma. Naši daljnji koraci ovise o potezima druge strane. Obratit ćemo se upravi kluba s prijedlogom da se ovo mirno riješi, a zatim i Arbitražnoj komisiji HNS-a u svrhu ostvarivanja Celiščakovih prava na zaostale plaće.

Je li gospodin Medić kontaktirao Vas ili Vedrana?

Nitko s njegove strane se nije javio. Mi ćemo se prije svega obratiti upravi kluba sa zahtjevom za mirno rješenje.

Hoće li se Vedran pojaviti u klubu na početku priprema?


O tome mi je teško govoriti, jer on je u stanju šoka i stresa od kojih se liječi. Preplašen je tom reakcijom i ne zna što ga u klubu očekuje i stoga se boji tamo pojaviti.

Jesu li Vedrana Celiščaka na Vas uputili Dario Šimić i Mario Jurić?

Ne. Ja sam pravni zastupnik Udruge hrvatski nogometni sindikat, ali svaki član te udruge ima pravo odabrati svog opunomoćenika, a gospodin Celiščak se odlučio za naš ured.

S obzirom na poznatu situaciju u kojoj su nogometaši iz HNL-a, da im se prava ne samo ne poštuju, nego su izloženi raznim pritiscima i napadima, imate li povećan priljev klijenata - nogometaša?


Da, ima tih zahtjeva za pružanjem pravne pomoći. Situacija je takva da će se sve više nogometaša obraćati bilo kojem od odvjetnika, jer se sami očigledno ne mogu izboriti za svoja prava. Uglavnom je riječ o zahtjevima za isplatom zaostalih plaća i davanja, jer notorna je činjenica da je situacija zaista žalosna.

To su sve mladi obiteljski ljudi, koji gotovo u pravilu imaju malu djecu, bebe, a nemaju od čega živjet. To je strašna situacija. Kao građanin apeliram na sve one u upravama hrvatskih nogometnih klubova, koje u svojim rukama drže egzistencije tih mladih ljudi, da se sjete da svi oni imaju svoje obitelji.

Pročitajte više