BAYERN - REAL, LIVERPOOL - ROMA Spektakularni parovi polufinala Lige prvaka

Foto: Twitter

U NYONU je održan ždrijeb polufinala Lige prvaka. Bayern će igrati protiv Reala u utorak 24. travnja, a Liverpool protiv Rome u srijedu 25. travnja. Uzvrati su na rasporedu tjedan dana kasnije, a finale  26. svibnja u Kijevu.

 

Romi je ovo prvo polufinale Lige prvaka, a kad su tamo zadnji i jedini put igrali davne 1984. godine, natjecanje se zvalo Kup prvaka. Te godine Roma je igrala protiv Dundee Uniteda i u prvoj utakmici u Škotskoj izgubila 2:0, da bi u uzvratu nadoknadila zaostatak 3:0 i plasirala se u finale koje će na penale izgubiti od Liverpoola. Zadnji put sastali su se u 4. kolu starog Kupa Uefe 2000. godine, a Liverpool je prošao ukupnim rezultatom 2:1.

Liverpool se nakon deset godina vratio u polufinale Lige prvaka, a Mohamed Salah će tako već u prvoj sezoni igrati protiv svojeg bivšeg kluba. Egipćanin je prošlog ljeta stigao na Anfield za 42 milijuna eura. Redsi su izgubili samo jednu od četiri međusobne utakmice protiv Rome, onu uzvratnu u spomenutom 4. kolu Kupa Uefe.

I dok su Roma i Liverpool nakon dužeg izbivanja opet u samom vrhu, Real i Bayern su u polufinalu kao kod kuće. Realu je ovo osmo uzastopno polufinale, ukupno 29. u povijesti. Od zadnja četiri izgubili su samo jedno, ono 2015. protiv Juventusa.

Za finale će igrati protiv Bayerna koji se pomalo u tišini i bez puno muke dovukao do polufinala gdje ga čeka najteži mogući protivnik. Real je dobio Bayern u pet zadnjih međusobnih utakmica uključujući i obje u prošlogodišnjem četvrtfinalu. U Münchenu je bilo 2:1 za Real, a u Madridu u produžetku 4:2. Pet od šest Realovih golova je u te dvije utakmice zabio Cristiano Ronaldo.

Pročitajte više