"Potez dječaka rođenog za Barcelonu": Španjolska bruji o asistenciji godine

Screenshot: Youtube

RAKITIĆ je namjestio prva tri gola za rutinsku pobjedu Barcelone nad trećeligašem Culturalom u Kupu, ali potez večeri je asistencija mladog 19-godišnjeg debitanta, nakon koje je Denis Suarez zabio za konačnih 4:1.

Trener Valverde ovu utakmicu iskoristio je za reviju mladih igrača kao što su Denis, Munir, Chumi, Miranda i Oriol Busquets, ali Riqui Puig ih je sve zasjenio i to u samo prvih 15 minuta na terenu kao igrača seniorske momčadi. 

Toliko mu je trebalo od ulaska u igru do sjajnog dodavanja za Suareza, koji je zatim lijepo poentirao.

"Zapamtite ovog klinca i njegovo ime", "Potez kojim je dokazao da je rođen za Barcelonu", "Pravi proizvod La Masije", naslovi su jutros u španjolskim medijima nakon što je Puig očarao Camp Nou, ali i cijelu javnost majstorijom na malom prostoru.

Okružen trojicom suparnika prodao im je lažnjak i onda, nakon što ih je poslao u raznim smjerovima, neočekivano, potkopanom loptom, poslužio Suareza. 

Puig je u najvećem stilu debitirao za Barcu u službenoj utakmici, ali ovo mu nije bio prvi nastup za klub čije je dijete. Na ljetošnjoj turneji po Americi u njega se zaljubio Milanov trener Gattuso, a sada se to dogodilo i Španjolskoj. 

Barcin "canterano", polaznik klupske škole, šarmirao je navijače i izjavom nakon debija, jer dao ju je dječačkim glasom, što su barcelonisti odmah primijetili:

"Ovo je debi iz snova. Tako sam lijepo asistirao za pobjedu na Camp Nouu, koji me ispratio ovacijama. Ne mogu poželjeti više od ovoga. Pljesak i skandiranje stadiona na koji dolazim otkako sam bio trogodišnjak. Mašta je postala stvarnost, jer sam uvijek naporno trenirao i tako ću nastaviti i dalje."

 

 

Pročitajte više