Potpisao je novi ugovor s Barcelonom pa se slomio. Kroz suze ispričao koliko mu znači

Screenshot: Twitter

URUGVAJSKI branič Ronald Araujo (23) dogovorio je s Barcelonom produljenje ugovora do lipnja 2026., objavili su prije dva dana španjolski mediji, a danas je održana i presica povodom potpisa ugovora. Araujo je u Barcelonu stigao 2018. iz urugvajskog kluba Boston River, a dosadašnji ugovor vrijedio je do ljeta 2023. On je ove sezone odigrao 26 utakmica u španjolskom prvenstvu te je postigao četiri gola.

"Araujo je svojim igrama pokazao da je sadašnjost i budućnost Barce. Njegov talent u obrani i postizanje golova znače da će biti ključni igrač u godinama koje dolaze", priopćila je Barcelona. Za urugvajsku reprezentaciju debitirao je 2020. i dosad je skupio devet nastupa.

Posebno je zanimljiv podatak o odštetnoj klauzuli koju je Barcelona stavila u ugovor. Ona iznosi čak milijardu eura. Takav potez bio je djelomično motiviran velikim interesom drugih europskih velikana, prije svega Chelseaja i Arsenala.

Rasplakao se od sreće

Araujo je tijekom potpisa ugovora bio jako emotivan, čak se i rasplakao od sreće te poručio da nikad nije dvojio da želi ostati u Barceloni, bez obzira na to što je saga oko njegovog produljenja trajala mjesecima.

"Sretan sam što igram za najbolju ekipu na svijetu. Zahvalan sam na prilici da budem ovdje, kao i obitelji, prijateljima, roditeljima. Prošli su dosta toga zbog mene", rekao je Araujo i poručio da nije imao dileme oko produžetka suradnje.

"Nikad nisam ni sumnjao da ću ostati. Nije lako igrati za Barcelonu jer moraš dosta učiti, a prva utakmica će mi ostati zauvijek u pamćenju. Neće je pokvariti ni crveni karton koji sam dobio. Prošli smo kroz jako težak period. Ja sam bio sretan što igram u prvoj momčadi, što sam dobio šansu. Uvjeren sam da će sljedeća sezona biti prelijepa", rekao je Araujo pa zaplakao:

"Naporno smo svi radili kako bih došao u Europu. Ne mogu vam opisati koliko sam sretan bio kada su mi rekli da idem u Barcelonu. I sad se osjećam važno. Nisam uopće imao dileme oko potpisa. Emotivan sam jer sam prošao kroz mnogo toga. Hvala klubu za svu podršku koju mi je pružio."

Pročitajte više