Povjerenik za suđenje: Mlinar je pogriješio

REPOVI subotnje utakmice između Hajduka i Intera na Poljudu vući će se još neko vrijeme, a da nije sve bilo u redu sa suđenjem suca Mlinara potvrdio je i povjerenik Prve HNL za suđenje, Damir Matovinović.

Predsjednik Intera Zvonko Šarić i dopredsjednik Sušak podnijeli su neopozive ostavke nakon susreta u kojem je Hajduk poveo golom Bušića u akciji nakon nepravilno izvedenog slobodnog udarca.

"Što im je drugo preostalo? Ljudi troše svoje živce, vrijeme i novac za ovaj klub, a onda se dogodi ovakva krađa. Vidjeli su da to nema previše smisla i ja im uopće ne zamjeram." – kazao je direktor Intera Branko Laljak, pa dodao kako je Mlinar "posao" obavio izvrsno.

"Takvu krađu još nisam vidio, ovo je bilo ubojstvo s predumišljajem!" – dodao je Laljak, tvrdeći kako neće mirovati dok se slučaj ne riješi.

Povjerenik za suđenje, Damir Matovinović, imat će ovih dana puno posla. Inter je poslao službenu žalbu i najavio kako će se boriti da Mlinar više nikad ne sudi u Prvoj HNL.

"Pregledao sam taj videozapis, pismenu analizu šaljem u ponedjeljak u Zagreb, u petak je sjednica Komisije, analizirat ćemo četiri gola i donijeti odluku." – kazao je Matovinović u razgovoru za Jutarnji list.

No, u razgovoru za Sportske novosti bio je nešto razgovorljiviji pa je tako Interovu najavu borbe za Mlinarovim potpunim izuzećem nazvao "neodrživom reakcijom", te priznao da je gol Bušića za vodstvo Hajduka ipak postignut u neregularnim uvjetima.

"Još nisam do kraja proučio svaki detalj, no – onako neslužbeno – ako bismo se strogo držali Pravila nogometne igre onda je Mlinar stvarno pogriješio. Ali, u 90 posto slučajeva slobodan udarac ne izvede se baš s mjesta na kojem je bio prekršaj." – kazao je Matovinović, pa dodao kako bi se u tom kontekstu mogle pronaći olakotne okolnosti za Mlinara.

Pročitajte više