Stopirana privatizacija Dinama!

Foto: Pixsell (Marko Lukunić)

POVJERENSTVO za profesionalne sportske klubove, radno tijelo Središnjeg državnog ureda za sport, na zasjedanju 1. veljače 2018. godine zaključilo je kako Dinamov elaborat o preoblikovanju nije prikladan propisanim uvjetima Zakona o sportu.
Na Dinamovoj prošlogodišnjoj prosinačkoj redovnoj skupštini obznanjeno je kako je Središnjem državnom uredu za sport i Povjerenstvu za profesionalne sportske klubove 11. prosinca isporučen elaborat o klupskom postupku preoblikovanja u sportsko dioničko društvo. 
 
"Još smo na Skupštini u prosincu 2015. godine odlučili krenuti u postupak preoblikovanja. Elaborat smo predali Povjerenstvu i Hrvatskom nogometnom savezu. Pripremio ga je Price Waterhouse, jedna od vodećih svjetskih revizorskih kuća. Izrađen je prema svim međunarodnim standardima i u skladu je sa Zakonom o sportu. Između ostalog, sadrži i poslovni plan za sljedećih 13 godina i zalog je za budućnost", pred skupštinarima je svojevremeno, uz opasku kako je Dinamova procjena vrijednosti temeljnoga kapitala 210 milijuna kuna, izjavio glavni direktor zagrebačkog kluba Tomislav Svetina.
 
Međutim, Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove ocijenilo je kako dostavljeni elaborat nije usklađen sa Zakonom u sportu te je zatražilo nadopunu postojećeg dokumenta. 
 
"Primili smo odluku Povjerenstva za profesionalne sportske klubove. Riječ je o određenim dopunama i obrazloženjima koje smo morali ispuniti. To smo već učinili i sada vrlo brzo očekujemo pozitivno rješenje", za Index je potvrdio Dinamov kabinet za odnose s javnošću.
 
Službeno ovjereno suglasje Povjerenstva za profesionalne sportske klubove neizostavni je kriterij pred početak postupka klupskog preoblikovanja. 

Pročitajte više