Povratak kralja

Foto: Getty Images/Guliver Image

ATLETICO večeras od 21 sat na Wanda Metropolitanu dočekuje Juventus u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Osim po tome što igraju dvije superjake momčadi, ova utakmica bit će zanimljiva i zbog povratka Cristiana Ronalda na neki od madridskih stadiona prvi put nakon odlaska u Juventus prošlog ljeta za 110 milijuna eura. Bio je u ovih sedam mjeseci već nekoliko puta u Madridu, ali uglavnom iz privatnih razloga, a nedavno je bio i na sudu zbog utaje poreza.

Ronaldo je u Real stigao u ljeto 2009. za 94 milijuna eura, a u devet godina na Santiago Bernabeuu ispisao je povijest. Zabio je 450 golova u 438 nastupa i odveo Real do četiri naslova europskog prvaka. Uz nevjerojatnu, epsku borbu s Lionelom Messijem za titulu najboljeg igrača svijeta, Ronaldo je bio posebno inspiriran upravo protiv najvećeg gradskog rivala.

U 29 utakmica protiv Atletica, Ronaldo je zabio 22 gola uz osam asistencija, a posebno bolan bio je hat-trick koji je zabio u polufinalu Lige prvaka 2017. godine. Navijači Atletica nisu ga podnosili. Osim što im je zabijao kad je htio, uključujući oba finala Lige prvaka, Ronaldo je bio omražen zbog svojeg stila kako na terenu, tako i izvan njega.

Ni riječ protiv Modrića, ali Ronaldo...

"Nikad nećete čuti Atleticova navijača da govori nešto protiv Modrića, Kroosa ili Benzeme. No Ramosa i Ronalda ne podnose. Sergija još kako-tako jer je ipak odveo Španjolsku do titule svjetskog i europskog prvaka, ali nećete naći jednog Atleticova navijača koji se divi Ronaldu", kaže Mundov novinar Inaki Diaz-Guerra.

Voljeli ga ili ne, Ronaldo je devet godina bio istinski kralj Madrida. Svaka čast svim ostalim članovima Realove svlačionice, uključujući Luku Modrića, ali da nije bilo Portugalca, ne bi bilo svih tih trofeja. Iako je s navijačima često bio u ljubavnom odnosu u kojem se partneri obožavaju, ali jednostavno ne funkcioniraju zajedno, Cristiano Ronaldo uživao je u Madridu.

Kad nije bio u teretani, na treninzima ili utakmicama, Ronaldo je dane, piše Gazzetta dello Sport, provodio u šopingu u nekom od skupih madridskih butika. U Guccijevom dućanu na ulici Ortega y Gasset upoznao je i sadašnju partnericu Georginu, a bio je stalan gost spektakularnog Pradinog dućana nedaleko od Santiago Bernabeua.

I dok je "pravi" Ronaldo, onaj brazilski, u svojim danima u Realu imao vlastiti noćni klub u kojem je bilo svega, Cristiano je imao teretanu s barokomorama i ledenim kupkama u kojima je bio svaki dan. Živio je u pet milijuna eura vrijednoj viletini u blindiranom madridskom kvartu La Finca koju još nije prodao.

Vjerojatno ni neće jer je teško očekivati da će po završetku karijere ostati živjeti u Torinu umjesto u sunčanom Madridu. Istom onom u koji se večeras vraća, ali ovaj put ne zbog šopinga.

Ima čovjek pametnijeg posla.

Pročitajte više