Povratak Sergija Krešića na Poljud

PREDSJEDNIK Hajduka Branko Grgić danas je nešto prije 11 sati u Plavom salonu na Poljudu predstavio novog trenera Hajduka Sergija Krešića, koji je potpisao ugovor na dvije godine i devet mjeseci.

"Sa Krešićem komuniciramo već nekoliko godina i samo smo čekali pravi trenutak da ga vratimo u klub, iako je prvotna zamisao bila da bude nekakav savjetnik. Kao što vidite provodimo politiku vraćanja svih iole kvalitetnijih stručnjaka u Split, pa su tako već došli Poklepović, Šurjak, a sada i Krešić." - započeo je uvodni dio svog obraćanja naciji Branko Grgić.

U nastavku monologa Grgić nije mogao sakriti svoje veliko zadovoljstvo dolaskom stručnjaka koji se proslavio u Španjolskoj.

"Krešić je prihvatio našu ponudu da vodi Hajduk na vrijeme od dvije godine i devet mjeseci. Vrlo sam zadovoljan jer smo doveli velikog stručnjaka te smatramo da je on dugoročno rješenje. Uvjeravam vas da smo u fazi stvaranja velike momčadi Hajduka te da sve igrače koji želimo zadržati nećemo prodavati sljedeće sezone ni u kom slučaju." - napominje predsjednik Hajduka.

Krešić: Ovo mi je je najveći izazov u životu

Splitsko dite Sergije Krešić bio je presretan što se vratio u svoj matični klub. Iako će mu se život sada neplanski promijeniti za 180 stupnjeva, nije izrazio žaljenje ili nedoumicu ni u jednom trenutku.

"Kada samo odlazio odavde prije 20 godina bilo je samo nekoliko novinara, a vidi koliko vas je sada. Sretan sam što sam tu sa svima vama i što se vraćam u klub svoje mladosti. Raduje me posebno što ću surađivati sa trenutno vrlo kvalitetnim stručnim stožerom. Iako sam u dogledno vrijeme planirao doći u Hajduk, kao kakav savjetnik, prije toga sam mislio obići metropole i velike klubove. No, ispalo je kako je ispalo i sada sam tu da pomognem." - rekao je Sergije Krešić.

"Jedan čovjek ne može učiniti mnogo, to može samo jedna skupina radnika i stručnjaka. Ja sam tu da samo dodam jedno zrno pijeska, zrno znanja, koje će nadam se pomoći Hajduku." - dodao je.

Momčad preuzima tek u nedjelju, a igrače je gledao nekoliko puta sa tribina. Suradnike još nije odabrao, ali nagađa se da će to biti Robert Jarni.

" Da, gledao sam ih nekoliko puta. Njihova kvalitetna nije upitna, ali ono što moram tek provjeriti i što je najvažnije, jest osobnost i karakter igrača. Mislim da moji suradnici trebaju biti oni koji su perspektiva kluba. Sa Jarnijem treba obaviti jedan duboki razgovor i tek tada odlučiti."

Rezultat se, kaže, ne može garantirati, ali zato može beskompromisan rad i velika borba.

"Ono na čemu ja inzistiram jest kultura rada. Ona mora biti na visokom pijedestalu. Zatim upornost i velika koncentracija. To je ono osnovno što zahtijevam od igrača. Ja uvijek kažem: Tijekom tjedna treba koji put i proplakat da bi se u nedjelju nakon utakmice smijali. Jedini imperativ koji postavljam pred igrače se onaj da je najvažnija uvijek sljedeća utakmica, koju klub, kao što je Hajduk, mora pobijediti. U klubu i među igračima treba stvoriti stanje euforije a tada će rezultati doći sami po sebi." - napominje Krešić.

"Hajduk je religija"

Iako je trenirao velike i poznate španjolske klubove, poput Betisa, Sergije je rekao kako je upravo ovo njegov najveći izazov u karijeri.

"Moram vam priznati da je ovo sigurno najveći izazov u karijeri. Hajduk je jedan pokret, religija, a ono što sam vidio na Poljudu protiv Budućnosti ili Mallorce je nevjerojatno. Znate, još dan danas javljaju mi se novinari iz Mallorce i pitaju me jeli moguće ono što su doživjeli na Poljudu, misleći pritom na izvanrednu atmosferu na stadionu. Sve to prevagnulo je da se dođem ovdje, a naravno i to što moj klub treba pomoć." - ističe novi trener Hajduka.

Za kraj Šurjak je od svega srca zahvalio Krešiću: "Uistinu zahvaljujemo Sergiju što je preuzeo momčad u ovako teškom trenutku. Iako je možda kasno došao da spasi "Europu", siguran sam da će u prvenstvu sada sve krenuti na bolje". Uto se uključio Krešić i ispravio Šurjaka: "Nikad nije kasno. Mi šanse protiv Sampdorije imamo. Ja ne mislim otići u Genovu izgubit."

Foto i tekst: V.B.

Pročitajte više