Poznata prva dva polufinalista rukometnog LP-a. Branitelj naslova prošao na sedmerce

Foto: Profimedia

PRVA dva polufinalista rukometne Lige prvaka su danski Aalborg i njemački Magdeburg, koji je ujedno i branitelj naslova. U prvoj utakmici dana Aalborg je na domaćem terenu nadoknadio zaostatak od jednog gola razlike iz prve utakmice protiv Veszprema. Završilo je 33:28, a Aalborg je predvodio Mads Hoxer Hangaard s devet pogodaka. Mikita Vajlupov zabio je šest golova za Veszprem. 

Drama u dvoboju prošlogodišnjih finalista

Puno veću dramu gledali smo u dvoboju prošlogodišnjih finalista, Magdeburga i Kielcea. Magdeburg je kod kuće također morao nadoknaditi zaostatak od jednog gola iz prvog susreta, što je i uspio pobijedivši 23:22. Kako je po ukupnom rezultatu bilo neriješeno, pristupilo se izvođenju sedmeraca.

Ni nakon pet serija sedmeraca nije bilo pobjednika jer su rukometaši oba kluba bili precizni po tri puta. Sergey Hernandez Ferrer za Magdeburg i Andreas Wolff za Kielce obranili su svaki po dva udarca. Jedan od tragičara poljskog kluba bio je i Igor Karačić, koji je promašio sedmerac u prvoj seriji, dok Alex Dujšebajev u petoj seriji nije iskoristio šut za pobjedu.

Ferrer je to kaznio obranivši udarac Dylanu Nahiju u šestoj seriji, a Omar Ingi Magnusson zatim je zabio za prolaz Magdeburga. Magnusson je ujedno sa šest pogodaka bio najbolji pojedinac njemačkog sastava u 60 minuta, dok je goste s četiri gola predvodio Alex Dujšebajev. Karačić je imao tri pogotka i tri asistencije, a Sandro Meštrić je za Kielce upisao dvije obrane.

Barcelona i Montpellier brane velike prednosti

Druga dva polufinalista doznat ćemo u četvrtak. U prvom susretu Montpellier na gostovanju kod Kiela brani ogromnu prednost od devet razlike. Slično će biti i u drugoj utakmici, u koju Barcelona na domaćem terenu ulazi uz prednost od osam razlike protiv PSG-a.

Pročitajte više