Poznata su prva dva polufinalista novog NBA turnira

Foto: Profimedia

INDIANA PACERSI i New Orleans Pelicansi prve su dvije momčadi koje su izborile polufinale NBA kupa, novog natjecanja, koje se igra usred sezone u NBA ligi. Pacersi su u četvrtfinalu bili bolji od Boston Celticsa 122:112, dok su Pelicansi među posljednja četiri stigli pobjedom 127:117 protiv Sacramento Kingsa.

Tyrese Haliburton ostvario je prvi triple-double u karijeri. Utakmicu je završio s 26 koševa, 10 skokova i 13 asistencija, ali i bez izgubljene lopte, što je učinak kojim je vodio Pacerse do slavlja protiv Celticsa. Otkako se u NBA ligi izgubljene lopte vode kao statistička kategorija, od sezone 1977./78., samo su dvojica igrača prije njega ostvarila triple-double s 25+ poena, 10+ skokova i 10+ asistencija. Bili su to Grant Hill (1996.) i Nikola Jokić (2018.).

VIDEO: Arena Sport

Uz Haliburtona su još šestorica Pacersa ubacila dvoznamenkast broj poena. Buddy Hield je u pobjedu Indiane ugradio 21 koš, a Myles Turner 17, uz 10 skokova. Kod Bostona su najbolji bili Jayson Tatum s 32 poena, 12 skokova i šest asistencija te Jaylen Brown s 30 koševa i devet skokova.

Ingram vodio Pelicanse

Deset koševa razlike bilo je i u utakmici Pelicansa i Kingsa, a i u njoj je viđen triple-double učinak. Ostvario ga je Domantas Sabonis iz poražene momčadi, koji je utakmicu završio s 26 koševa, 13 skokova i 10 asistencija. De'Aaron Fox je dodao 30 za Kingse. Kingsi su sjajno otvorili utakmicu, pogodili 12 od 14 prvih pokušaja iz igre i poveli 32:17 prije no što je uslijedila serija Pelicansa 28:5. Sacramento je u njoj promašio 16 od 18 pokušaja.

VIDEO: Arena Sport

Brandon Ingram s 30 koševa, osam skokova i šest asistencija, Herb Jones s 23 poena i Jonas Valanciunas s 18 koševa i 11 skokova bili su najbolji kod Pelicansa. Njih za plasman u finale natjecanja sad očekuju utakmice protiv pobjednika susreta između Los Angeles Lakersa i Phoenix Sunsa. Indiana će igrati s pobjednikom ogleda New York Knicks - Milwaukee Bucks.

Pročitajte više