Rukometna Liga prvaka

PPD Zagreb stigao do prve pobjede u Ligi prvaka. Briljirali vratar i legendarni Rus

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

RUKOMETAŠI PPD Zagreba stigli su do prve pobjede ove sezone u Ligi prvaka. U trećem kolu su u zagrebačkoj Areni svladali Porto s uvjerljivih 29:23 i tako se popeli na šesto mjesto skupine A. Zagreb je vodio kroz gotovo cijeli susret, a Porto je imao samo vodstvo 2:1. U posljednjih desetak minuta drugog dijela domaći su rukometaši prelomili ogled i odvojili se na nedostižnu razliku.

Dibirov i Slavić odigrali briljantne utakmice

Zagreb je do pobjede vodio legendarni 39-godišnji Rus Timur Dibirov, koji je postigao 10 pogodaka iz 15 pokušaja, a imao je i tri ukradene lopte. Fantastičan je s 14 obrana bio i vratar Dino Slavić. Aleks Kavčić zabio je šest golova, a Luka Lovre Klarica jedan manje.

Kod Portugalaca su najbolji strijelci imali po tri gola, koliko su zabili Daymaro Salina, Miguel Alves, Fabio Magalhaes i Victor Iturriza. Dodajmo da u četvrtom kolu Lige prvaka Zagrebu slijedi gostovanje kod Paris Saint-Germaina.

U drugoj utakmici ove grupe odigranoj u istom terminu Veszprem je pobijedio Dinamo Bukurešt 33:30. Manuel Štrlek dvaput se upisao u strijelce za pobjedničku momčad, a Hrvat s rumunjskom putovnicom Ante Kuduz zabio je šest golova za Dinamo. 

 

Pročitajte više