LIGA PRVAKA

Predsjednik bajke iz pakla korone: Idem u Međugorje zahvaliti i pomoliti se

Foto: Gulliver / Getty Images

SENZACIJA Lige prvaka došla je tamo gdje je nitko nije mogao zamisliti na početku sezone - do četvrtfinala elitnog natjecanja. Tu je večeras od 21 sat čeka PSG, čiji Neymar godišnje sam zaradi koliko i cijela momčad Atalante.

To nimalo ne obeshrabruje Atalantu. Sjajnim igrama na gol više ove sezone u Ligi prvaka i Serie A, u kojoj je postigla čak 98 golova, postala je miljenik brojnih ljubitelja nogometa širom Europe.

Zašto je Atalanta postala miljenik nogometnog svijeta? Niz vrlina i jedna velika tragedija

Atalanta je neutralne poklonike nogometa osvojila zbog niza razloga: napadačkim nogometom, efikasnošću, time što nema zvijezda ni preskupo plaćenih diva nego je njena glavna snaga momčad puna simpatičnih likova i s jednako takvim trenerom, ali nažalost i zbog velike tragedije.

Bergamo, grad iz kojeg dolazi novi miljenik nogometnog svijeta, ove godine postao je zloglasan kao epicentar talijanskog užasa korone. U tom dijelu Lombardije na tisuće ljudi preminulo je od posljedica koronavirusa.

Iz Bergama dolazi najljepša nogometna priča i najužasnije scene ere korone

Snimke nepreglednog konvoja vojnih kamiona koji odvoze lijesove iz Bergama jer ih tamo više nisu imali gdje pokopati, te zastrašujuće slike iz tamošnjih bolnica pretrpanih ljudima koji umiru od korone, najstrašnije su slike ere korone. 

Iz takvog pakla niknula je najljepša nogometna priča godine, pravo čudo, kojem se ne može načuditi ni Atalantin predsjednik Antonio Percassi, koji je za Gazzettu dello Sport izjavio: 

"Kakva je ovo spektakularna godina! Čini se nestvarna. Idem u Međugorje zahvaliti za sve, ali i pomoliti se da tragedija poput one s koronom u Bergamu konačno završi."

Pročitajte više