TRANSFERI

Predsjednik Cityja: Krećemo u veliki šoping. Pep je rekao želje i mi ćemo ih ispuniti

Foto: EPA-EFE/Martin Rickett

ŠEIK Mansour, vlasnik Manchester Cityja, odobrio je, a predsjednik Khaldoon al-Mubarak objavio da će prvak Engleske ovog ljeta "poslati snažnu poruku" na tržištu nogometaša. BBC i Daily Telegraph pišu kako to znači da će miljeniku Pepu Guardioli ispuniti najveću želju. I ne samo nju.

Harry Kane mu je prva meta. Napadač Tottenhama i reprezentacije Engleske prošlu sezonu završio je kao najbolji strijelac (23) i asistent (14) Premiershipa, ali na pragu 28. godine i nakon 12 godina u Tottenhamu želi otići jer ni nakon 336 utakmica i 221 gola za Spurse s njima nije osvojio nijedan trofej. 

Khaldoon al-Mubarak je preko Cityjevih profila na društvenim mrežama poručio: "Osvojili smo naslov, ali to nije povod da se zavalimo i ležimo na lovorikama. To bi bila najveća greška. Ovo je vrijeme da pošaljemo snažnu poruku kako nismo zadovoljni samo osvajanjem Premiershipa. Jako je teško uskočiti u cipele Sergija Aguera, ali ja sam uvjeren da ćemo naći pravog čovjeka za to."

Nije tajna tko je taj čovjek. Spomenuti engleski izvori pišu da će City za njega srušiti engleski rekord i da bi posao mogao iznositi i do 150 milijuna funti.

Međutim, Kane nije jedini kojeg City dovodi, otkriva njegov predsjednik: "Ima još dijelova momčadi koji zahtijevaju ulaganja, ali nećemo gomilati igrače, nego ćemo na par ključnih pozicija dovesti kvalitetu. Financijska situacija nam je sjajna tako da možemo mudro ulagati i učiniti što treba."

Predsjednik Cityja sve ovo radi kako bi zadovoljio menadžera: "Učinit ćemo sve da Pepa zadržimo što je dulje moguće. U našem klubu ima pravo okružje i infrastrukturu. Među nama vlada veliko povjerenje i imamo sjajan odnos. Zajedno smo postigli toliko toga. Putovanje se nastavlja. Trajat će koliko god smo Pep i mi sretni."

Pročitajte više