Predsjednik F1 odgovorio na Ferrarijeve prijetnje o povlačenju

Foto: Getty Images/Guliver Image

PREDSJEDNIK Formule 1 Chase Carey odgovorio je na kritike Ferrarijeva predsjednika Sergija Marchionnea i rekao da Liberty Media ne želi pretvoriti F1 u globalni NASCAR.

Liberty planira poduzeti korake kako bi Formula 1 bila bolje i zanimljivije natjecanje što bi u konačnici svim momčadima trebalo donijeti više publiciteta i više novca, a jedan od koraka prema ostvarenju toga cilja je i nova formula za pogonske jedinice od 2021. koja bi motore trebala pojednostaviti, pojeftiniti i učiniti ih glasnijima.

Marchionne je pozdravio neke Libertyjeve ideje, ali ne slaže se s mogućom standardizacijom dijelova i kaže da bi Ferrari u slučaju nepovoljnih pravila mogao otići iz Formule 1 u kojoj se natječu od prve sezone 1950.

Svi su čekali odgovor glavnog čovjeka Formule 1 koji kaže da se njegova vizija ne razlikuje previše od Ferrarijeve i da ne F1 ne želi pretvoriti u drugi NASCAR.

"Zapravo ne mislim da imamo različita gledišta u odnosu na Ferrari", rekao je Carey.

"Nije da ne poštujem NASCAR, ali ni mi ne želimo da F1 postane NASCAR. Ne želimo standardizirati bolide, ne želimo 20 identičnih bolida koji kruže stazom i gdje je jedina razlika vozač."

"Formula 1 je jedinstvena i spaja konkurentan sport s najvišom tehnologijom. Želimo da sve momčadi nastave raditi ono što rade, da stvaraju bolide koji su jedinstveni za njih, jedinstvene motore, jedinstvene karoserije. Ali želimo da budu ovisniji o tome koliko dobro troše svoje resurse unutar određenih ograničenja, a ne koliko troše. Mislim da je to zdravije za sport", dodao je.

 

Pročitajte više