Predsjednik Mesić otvorio INA Croatia Delta Rally

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić večeras je na Trgu bana Josipa Jelačića označio službeni start 30. izdanja INA Croatia Delta Rallya.

Hrvatski predsjednik označio je start najpopularnijeg i najstarijeg automobilističkog natjecanja u Hrvatskoj zastavom koju mu je donio mladi hrvatski kartingaš Karlo Pukljak. Nažalost, start popularne "Delte" pokvarila je jaka kiša koja je zasigurno spriječila da se na središnjem zagrebačkom trgu okupi veći broj gledatelja.

Na startu Delte pojavila se 51 od 77 prijavljenih posada, koje će se boriti na 14 brzinskih ispita podijeljenih u dvije etape. U petak su na rasporedu nadmetanja na žumberačkom i samoborskom gorju, te brzinski ispit na Bundeku, dok će u subotu relijaši juriti na zagrebačko-zagorskom krugu. INA Croata Delta Rally ima koeficijent 10, a boduje se prvenstvo Europe, FIA Istočnoeuropski kup, te hrvatsko prvenstvo, a ukupna dužina relija je 657 kilometara.

Na startnoj rampi prva se pojavila češka posada Pech - Uhel, jedina koja će nastupiti u WRC automobilu (Ford Focus WRC). U konurenciji hrvatskih vozača jedan od favorita utrke je Nenad Lončarić sa svojim Mitsubishi Lancer EVO VI.

Prije službenog otvaranje Delte, održan je i kratak zabavni program na kojem su nastupili Đimi Stanić i Soma dolara, Nina Badrić, te zagrebačke mažoretkinje. Program su vodili Barbara Kolar i Drele.

Start prve etape bit će u petak kod hotela I na Remetinečkoj cesti u 9 sati, dok druga etapa počinje na istom mjestu u subotu u 8 sati. Cilj i dodjela nagrada bit će kod Inine zgrade u subotu u 19 sati.

Pročitajte više