PREDSJEDNIK MESIĆ PRIMIO IZASLANSTVO MOTOKROSS KLUBA INA-JASKA

Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Motokross kluba INAJaska koje ga je obavijestilo o ovogodišnjem momčadskom prvenstvu Evrope koje će se 25. i 26. rujna ove godine održati na motokros stazi Mladina kraj Jastrebarskog, priopćeno je iz Ureda predsjednika. L

Osim toga, ove se godine obilježava i 25 godina motokrosa u Jastrebarskom, 20 godina Motokros kluba INA-Jaska, 80 godina motociklističkog sporta u Hrvatskoj, te 100 godina svjetske motociklističke federacije (FIM).

Predsjednik Mesić je istaknuo da dobro organizirane i posjećene međunarodne priredbe, ako što je ovo koje se održava u Jaski, svakako treba podržati, a pri tom je naglasio i njegov značaj za promociju, ne samo Jastrebarskog već i cijele zemlje.

Izaslanstvo je zahvalilo predsjedniku Mesiću na podršci i pokroviteljstvu u posljednje tri godine, a predsjednik organizacijskog odbora Ivan Penić je najavio da će organizatori na osnovu dosadašnjih iskustava pokušati dobiti i domaćinstvo Svjetskog prvenstva.

Na susretu na kojem su bili i predstavnici grada i županije bilo je riječi i o razvoju gospodarstva posebice eksploataciji vode i razvoju vinogradarstva. U izaslanstvu su bili župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, gradonačelnik Jastrebarskog Boris Klemenčić, predsjednik gradskog vijeća Jastrebarskog Josip Pavoković, predstavnik INA-e i Hrvatskog motociklističkog saveza Krešimir Ivanković, predsjednik Organizacijskog odbora Ivan Penić, direktor utrke Mladen Ćop, te direktor i tajnik kluba Pavao Putinšćak i Ivica Lafter.

(Hina) xpp yrš

Pročitajte više