Predsjednik MOO-a Jacques Rogge dolazi u Zagreb

PREDSJEDNIK Međunarodnog olimpijskog odbora Jacques Rogge u subotu i nedjelju će boraviti u Zagrebu kao posebni gost povodom otvorenja 49. Svjetskog prvenstva u streljaštvu.

Čelni čovjek svjetskog sporta imat će u dva dana brojne susrete sa hrvatskim političkim i sportskim vrhom, a već u subotu u 18 sati primit će ga predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, da bi Rogge potom u 21 sat nazočio svečanom otvorenju Svjetskoga streljačkoga prvenstva na Trgu Bana Josipa Jelačića.

U nedjelju ujutro Rogge će predati tematsku nagradu Međunarodnog olimpijskog odbora "Sport i zajednica" Zagrebačkome športskom savezu, a nakon toga će posjetiti Muzej Dražena Petrovića.

U 17 sati predsjednik MOO-a sudjelovat će u ceremoniji proglašenja pobjednika i dodjeli medalja u prvoj disciplini Svjetskoga prvenstva 10m zračni pištolj za muške, a potom slijedi konferencija za novinare na streljani Vrapčanski potok na kojoj će, uz Roggea, nazočiti predsjendik Međunarodnog streljačkog saveza Olegario Vasquez Rana, predsjendik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop, te počasni predsjednik HOO-a i član MOO-a Antun Vrdoljak.

Predsjednik MOO-a Jacques Rogge, koji je posljednji puta bio u Hrvatskoj u listopadu 2004. na Skupštini Europskih olimpijskih odbora u Dubrovniku, odlazi iz Zagreba zrakoplovom u nedjelju predvečer.

Pročitajte više