Predsjednik Srbije o neredima u Beogradu: "I Hrvati će odgovarati"

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

NAVIJAČKI neredi u Beogradu na debiju Partizana i Crvene zvezde izazvali su burne reakcije u Srbiji, a komentirao ih je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

U tučnjavi navijačkih frakcija na tribinama sudjelovalo je i nekoliko Hrvata, jedan je Splićanin u bolnici s teškim ozljedama glave. Skupina iz Splita navodno je angažirana od strane jedne skupine srpskih huligana.

"To što ste Hrvat ili građanin Hrvatske, ne ekskulpira vas od prekršajne i kaznene odgovornosti", rekao je Aleksandar Vučić dodavši:

"Ne znam što su radili ne samo huligani, nego i kriminalci iz pojedinih republika bivše Jugoslavije i nekih drugih zemalja, jer nisu došli gledati. Sudjelovali su u organiziranju i izazivanju nasilja i naravno da će odgovarati".

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da policija nije podigla prijave protiv četvorice hrvatskih državljana za koje je utvrđeno da su sudjelovali u tučnjavi. Jedan je još u bolnici, dvojica nisu tražila liječničku pomoć, a jedan je napustio bolnicu nakon pregleda.

 


 
 

Pročitajte više