PREMIERSHIP

Trener Evertona drila igrače vježbama Luke Modrića: Nije to za svakoga

Foto: Getty Images

CARLO ANCELOTTI u ožujku je u Everton doveo petoricu talijanskih stručnjaka, svoj stožer koji ga prati posvuda.

Stručnjak za kondicijsku pripremu Francesco Mauri otkrio je da su u klubu na pripremama za novu sezonu počeli koristiti vježbe koje su svojedobno pripremili za Luku Modrića u Realu te su zbog toga na igralištu za trening dali napraviti jamu s pijeskom.

U Realu su s Modrićem radili dvije godine

Dok je Ancelotti od 2013. do 2015. vodio Real, tu su tehniku koristili baš na Modriću jer ima puno snage u nogama.

"To je metoda koja nam se jako sviđa. Kad sprintate ili mijenjate smjer na pijesku, trebate koristiti puno više snage. To nije nešto što možete koristiti sa svim igračima, ali za neke je vrlo stimulativno. Pijesak se može koristiti za brojne vježbe, za prevenciju ozljeda, dobar je za gležnjeve te ravnotežu i propriocepciju", ispričao je Mauri, a prenosi Liverpool Echo.

Nije bilo lako pronaći specifične vježbe za Modrića

"Treba analizirati povijest svih igrača i odabrati one koji mogu profitirati od takvih vježbi. Na primjer, u Madridu smo imali Luku Modrića. Imao je velike mišiće na nogama i puno snage, nije bilo lako pronaći specifične vježbe za njega. Ovako smo mogli kod njega stvarati mliječnu kiselinu i povećati mu anaerobne zalihe, kad aerobni sustav više ne može pratiti energetske zahtjeve tijela", objasnio je Mauri i dodao da su tu metodu koristili po svim klubovima.

"U Napoliju su već imali pijeska, a u drugim klubovima smo tražili da nam naprave jamu. To nije velik projekt, samo treba stvoriti prostor i napuniti ga pijeskom", rekao je talijanski stručnjak.

Pročitajte više