LIGE PETICE

Premiership uveo kontroverzan sustav prijenosa utakmica. Engleski navijači su bijesni

Foto: Getty Images

ENGLESKI Premiership objavio je da pokreće novu pay-per-view uslugu koja će ljubiteljima Premiershipa omogućiti da gledaju dodatne utakmice na kanalima na kojima se inače prenose.

I sve bi bilo sjajno da liga nije odlučila svaku pojedinačnu utakmicu naplaćivati 14,95 funti. Zajednička inicijativa Sky Sportsa i BT Sporta razbjesnila je gledatelje i izazvala ozbiljan skandal u engleskoj nogometnoj javnosti. 

Objavljen je popis utakmica

Riječ je o utakmicama koje se ne nalaze u kalendaru prijenosa, a već je objavljen i popis utakmica za listopad koje će biti emitirane putem te posebne usluge.

Radi se o utakmicama koje se igraju u subotu 17. listopada od 16 sati, a to će redom biti Chelsea - Southampton, Newcastle United - Manchester United, Sheffield United - Fulham, Leicester City - Aston Villa i West Bromwich Albion - Burnley.

Niti jedna funta ne ide TV kućama

Niti jedna zarađena funta od ovih prijenosa neće ići TV kućama, usluga je osmišljena na način da sav zarađen novac dijele klubovi kako bi nadoknadili onaj novac koji su izgubili dok se nogomet nije igrao zbog pandemije koronavirusa.

Navijači su bijesni i protestiraju na svim portalima i općenito mjestima na internetu vezanima uz Premiership, a najgore će proći navijači Fulhama i Bilićevog West Bromwich Albion jer će ih tri utakmice njihovih klubova, ako ih žele gledati, koštati 44,85 funti. 

Oglasila se i legenda Uniteda

Odluku je osim brojnih navijača komentirao i Gary Neville, legendarni nogometaš Manchester Uniteda i trenutni stručni komentator Sky Sportsa, jedne od TV kuća koje imaju pravo na prijenos Premiershipa. 

"Ovo je jako loša odluka Premiershipa. Šest mjeseci su besplatno prikazivali utakmice, a sada će ih naplaćivati 14,95 funti po utakmici", napisao je Neville na Twitteru. 

Pročitajte više