Premijer Sanader primio Splitske osvajače olimpijskih medalja

PREDSJEDNIK Vlade RH dr. Ivo Sanader danas je u Splitu u Poglavarstvu Županije primio splitske osvajače olimpijskih medalja na OI u Ateni. Čestitajući im na velikom uspjehu, premijer Sanader je istaknuo da su oni ponos Splita i Dalmacije.

"Ovo je bila najuspješnija Olimpijada za Hrvatsku. Svi smo mi s vama živjeli i čekali te trenutke. Sport ujedinjuje, on je plemenit i ima trajnu vrijednost. Zato vam u najsportskijem gradu u Hrvatskoj od srca čestitam i zahvaljujem na radosti koju ste nam donijeli. Možda niste ni svjesni koliko vaše medalje znače za hrvatsku javnost. Naša je domovina prošla strahote i sada se izvlačimo iz njih i nastojimo ući u međunarodne tijekove, a vaši su uspjesi pravi poticaj za to", kazao je premijer Sanader, ističući kako su njihove medalje rezultat spoja kvalitete, znanja i iskustva. Napomenuo je da im čestita, ne samo kao premijer, nego i kao Splićanin, dodavši kako oni idu putem velikana splitskog sporta.

Sanader je rekao da će sutra na sjednici Vlade predložiti da se svakom osvajaču medalje nagrada poveća za 30 posto. Iako zaslužujete i više, to je u skladu s trenutnim mogućnostima u Hrvatskoj, dodao je.

Član Međunarodnog olimpijskog odbora Antun Vrdoljak istaknuo je da se uspjeh na olimpijskim igrama ne može mjeriti s rezultatima postignutim na bilo kojem drugom natjecanju.

"Bili ste najdivnija djeca svijeta. Čestitam vašim roditeljima kako su vas odgojili. Nijednog ekscesa nije bilo na Olimpijadi, premda su se u drugim taborima događali. Ovo je najljepši dan u mom životu u Splitu", kazao je Vrdoljak.

Na primanju kod premijera Sanadera bili su zlatni rukometaši Ivano Balić, Petar Metličić i Drago Vuković, plivač Duje Draganja, koji je osvojio srebro na 50m slobodno, srebrni veslači braća Siniša i Nikša Skelin, bronači dizač utega Nikolaj Pešalov, te tenisač Mario Ančić, koji je u paru s Ivanom Ljubičićem osvojio broncu.

Primanju je nazočio i Dragan Primorac, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, župan Kruno Peronja, gradonačelnik Splita Miroslav Buličić, saborski zastupnici i splitski sportaši.


Pročitajte više