Preminuo Hrvoje Ćustić

DOKTOR Edi Karuc potvrdio je prije nekoliko trenutaka da je moždana smrt Hrvoja Ćustića nastupila u 11 sati i 51 minutu, te dodao kako je smrt mozga ujedno i smrt bolesnika. Karuc je potvrdio da je smrt prouzročena teškom ozljedom mozga. Vidno shrvani igrači i vodstvo NK Zadar nisu htjeli davati komentare, tek je kapetan Jakov Surać smogao snage za kratku izjavu:

"Svi smo izrazito shrvani i tužni. Želio bih samo izraziti našu sućut Hrvojevoj obitelji. Otišao je moj dobar prijatelj, veliki nogometaš, ali prije svega veliki čovjek."

> Štimac: Udaljenost zida nije bila adekvatna!

> HNS: Ograda je bila na propisanoj udaljenost

> Zbog zadarske tragedije odgođene utakmice 27. kola HNL-a

> Zbog Ćustićeve smrti pokrenuta peticija za ostavkom vrha HNS-a

Oko 13 sati u bolnicu je stigla Ćustićeva majka i u suzama jedva hodajući je otišla na Odjel za kirurgiju nakon čega je postalo jasno kako su informacije o kliničkoj smrti bile točne, te da mladom zadarskom nogometašu zaista više nema spasa.

Netom prije toga Reno Sinovčić je novinarima suznih očiju kazao  da nakon razgovora s liječnicima ne želi ništa komentirati i dodao kako će "doktori reći što imaju reći."

U ranijem kratkom obraćanju medijima ispred zadarske Opće bolnice Sinovčić i klupski direktor Bajlo su kazali da je Ćustićevo stanje izrazito kritično i da će CT pretraga kojoj je zadarski nogometaš podvrgnut dati više informacija o njegovoj sudbini.

Kobni zid

Ćustić je stradao u stravičnoj nesreći koja se dogodila u subotnjoj utakmici protiv Cibalije na gradskom stadionu Stanovi. Nakon jednog duela, Zadranin je glavom udario u betonski zid koji okružuje travnjak.

Nakon što mu dijagnosticiran hematom između ovojnice i lubanje, mladi zadarski nogometaš operiran je u nedjelju i prema prvim prognozama liječnika činilo se da će se uspješno oporaviti. Dva je dana držan u umjetno izazvanoj komi, a disao je uz pomoć respiratora.

Njegovo stanje sinoć se naglo pogoršalo. Ćustić je dobio visoku temperaturu koja je ukazivala na upalni proces u njegovom organizmu.

M.P./P.V.
Foto: K.H.

Pročitajte više