HRVATSKI NOGOMETAŠI

Preokret: Pjaca nakon razgovora s Pirlom otišao u Genou

Foto: Getty Images/Guliver Image

MARKO PJACA karijeru će nastaviti u Genoi, ali se još ne zna hoće li ga Juventus tom klubu posuditi ili prodati.

Kako Index doznaje, Pjaca je bio na sastanku s Andreom Pirlom od kojeg je tražio jasan odgovor vidi li ga novi Juventusov trener u momčadi ili ne. Taj razgovor nije prošao najbolje i Pjaca je odlučio četvrti put otići iz Juventusa.

Najrealnija opcija bila je Verona koju vodi Ivan Jurić. Hrvatski trener jako je želio Pjacu i taj posao bio je praktički već dogovoren, da bi u zadnji trenutak došlo do preokreta. Kako doznajemo, Pjaca je odbio otići u Veronu i odabrao je Genou, a jedan od razloga je činjenica da tamo igra Milan Badelj.

Indexove informacije indirektno je potvrdio i Genoin sportski direktor Daniele Faggiano na današnjoj press-konferenciji.

Transfer potvrdio i direktor Genoe

"Pjaca je naš. Prošao je liječnički pregled i njegov potpis je pitanje sata. Ja, Badelj i Perin opsjedali smo ga porukama i nagovorili smo ga da dođe. Motiviran je, entuzijastičan i želi ponovno igrati kao što je igrao nekad", rekao je Faggiano.

Genoa će biti sedmi klub u karijeri bivšeg igrača Lokomotive i Dinama koji ga je u ljeto 2016. godine prodao Juventusu za 23 milijuna eura. No, karijera u Juventusu nikad nije krenula kako je zamišljao. U listopadu iste godine ozlijedio je fibulu na treningu reprezentacije, zbog čega nije igrao tri mjeseca.

Kad se vratio, zabio je prvi gol za Juve u osmini finala Lige prvaka protiv Porta, da bi u ožujku polomio križne ligamente u desnom koljenu u nebitnoj prijateljskoj utakmici Estonije i Hrvatske.

Nakon što se oporavio, otišao je na posudbu u Schalke pa u Fiorentinu, gdje je u ožujku prošle godine polomio prednje križne ligamente, ali ovaj put u lijevom koljenu. Oporavio se i počeo trenirati u Juventusu, ali sad se odlučio na još jednu posudbu.

Ugovor s Juventusom istječe mu u ljeto 2023. godine.

Pročitajte više