DINAMO

Preokret u Dinamu: Stiže bivši trener Hajduka

Foto: Pixsell / V. Dugandžić

ŽELJKO KOPIĆ trebao bi, kako doznajemo, preuzeti omladinsku školu Dinama, na kojoj će klub u postpandemijskoj krizi i nakon poremećaja na tržištu graditi osovinu prve momčadi. S Kopićem smo jutros razgovarali i nije imao službeni komentar, ali kroz dan ili dva Dinamo će se očitovati o novim zaposlenjima u klubu i kadru koji se slaže nakon odlaska Nenada Bjelice i kostura njegove momčadi.

>>> Ovo je novi Dinamo: Svi su na prodaju, momčad se oslanja na juniore 

Prvu momčad preuzet će mladi Igor Jovićević koji je do jučer vodio Dinamo B i odveo mladu momčad do osmine finala Lige prvaka s Benficom prije prekida sezone. Ikona HNL-a Goce Sedloski zauzet će Jovićevu ulogu na klupi Dinama, a šef omladinske škole trebao bi postati 42-godišnji Kopić, bivši trener Hajduka uz turbulentnog razdoblja smjene vlasti Ivana Kosa koji je odveo klub do mrtve trke s Dinamom, kada su navijači Hajduka izvršili pritisak i doveli do rotacija u klubu pa i smjene trenera.

Kopić je napustio Hajduk nakon što mu je pozlilo te je završio na hitnom prijemu, nastavio je karijeru na Cipru, a sada se u novoj rotaciji vraća na scenu HNL-a kao šef Dinamova omladinskog pogona.

Iako se Kopića danas percipira ponajprije kao bivšeg Hajdukovog trenera, podsjetimo da je prije dolaska u Hajduk Osječanin bio vječni kandidat i za trenera Dinama, kao mlado perspektivno lice i hit trener Slaven Belupa. 

Dinamo bi ovaj tjedan trebao predstaviti sva nova lica kluba. Jovićeviću će pomoćnici biti Damir Krznar i Tomo Butina, koji su dosad bili članovi najužeg tima Zorana Mamića, šefa struke kojem svi odgovaraju. 

 

Pročitajte više