NA DANAŠNJI DAN

Prije točno sedam godina Suarez je ugrizao Ivanovića

Screenshot: Twitter

PRIJE točno sedam godina u sjajnom i dramatičnom dvoboju na Anfieldu Liverpool i Chelsea su odigrali bez pobjednika 2:2, a domaćin je izjednačio u šestoj minuti sudačke nadoknade golom Urugvajca Luisa Suareza.

Igrački profil: Luis Suarez

Urugvajski napadač je bio u središtu pozornosti i u 69. minuti kada je u gužvi u kaznenom prostoru ugrizao za rame Branislava Ivanovića.

Suci nisu primijetili nesportski potez urugvajskog napadača, međutim utakmicu je snimalo 26 kamera pa 'ugriz' nije prošao nezapažen.

Tri ugriza

Suarez je sličnu glupost učinio i u studenom 2010. kada je u dresu Ajaxa ugrizao za rame igrača PSV-a Otmana Bakkala. Urugvajac je tada kažnjen na sedam utakmica, a nizozemski mediji prozvali su ga 'kanibalom'.

Chelsea je vodio 1:0 i 2:1, no srčani Redsi su uspjeli iščupati bod. Ključnim se pokazao ulazak Daniela Sturridgea u drugom poluvremenu. Bivši napadač Chelsea je prvo zabio za 1:1, potom je uzdrmao vratnicu, a u sudačkoj nadoknadi je nabacio Suarezu za 2:2. Strijelci za goste bili su Oscar (26) i Eden Hazard (57-11 m).

Nakon ovog nemilog događaja Suarez je ponovio isto i treći put. Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu je ugrizao Chiellinija za rame, FIFA mu nije mogla oprostiti nasilnički potez pa je dobio četiri mjeseca zabrane igranja, a te je godine potpisao za Barcelonu, no Katalonci ga nisu službeno predstavili.

Sva tri Suarezova ugriza: 

Pročitajte više