DUNCAN ROBINSON

Prije tri godine je pitao novinara može li doći na praksu. Danas je u finalu NBA lige

Foto: Getty Images/Gulilver Image

DUNCAN Robinson jedan je od najboljih tricaša NBA lige. U regularnoj sezoni pogodio ih je 270. U doigravanju ih je pogodio 44, čime je pomogao Miamiju da se plasira u veliko finale protiv Los Angeles Lakersa. 

Treba napomenuti da Robinson ne zabija samo puno trica nego ih gađa i s nevjerojatnom preciznošću od 44,6%. Ipak, prije samo tri godine njegov život izgledao je sasvim drukčije.

U medije je izašla poruka koju je Robinson poslao jednom od novinara američkog Ringera u kojoj traži da kod njih odradi svojevrsnu praksu. Tad je bio student sveučilišta Michigan i dobio je zadatak kontaktirati nekog iz područja u kojem vidi svoju karijeru. Sam je rekao kako je vjerovao da od njegove košarkaške karijere neće biti ništa pa je odlučio javiti se svojem najdražem mediju.

"Zdravo Mark, zovem se Duncan Robinson i igram kao senior za mušku košarkašku momčad Michigana. Javljam ti se jer smo dobili zadatak na jednom od kolegija kontaktirati nekog iz područja za koje smo zainteresirani. Veliki sam fan Ringera i tvojeg rada pa me zanimalo imaš li vremena da stupimo u kontakt i da naučim više o tom poslu. Nadam se da si dobro!" stoji u poruci otprije tri godine.

Iduće ljeto Duncan Robinson nije bio izabran na draftu pa je potpisao ugovor za Miami u ljetnoj ligi. Tamo je impresionirao stručni stožer koji ga je odlučio gurnuti u prvu momčad.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.