Prijetnje Šibeniku: Pustite li Zagrebu, neće vam biti svejedno!

POD velikim pritiskom tražit će Zagreb svoje prve ovosezonske bodove protiv Šibenika, no čini se da će gosti biti pod još većim. Tjedan prije utakmice počelo se pričati o namještanju, a na Šubićevac je u srijedu stiglo i anonimno pismo prijetećeg sadržaja.

Čelnike Šibenika upozorilo se da ne puštaju utakmicu, te im se zaprijetilo da će se u suprotnom zamjeriti navijačima. Anonimni pošiljatelj naglasio je da je da je upoznat s time da je utakmica prijavljena policiji kao sumnjiva i da ga se shvati ozbiljno. Postoji mogućnost da je pismo poslao netko od pripadnika navijačke skupine Funcuti, no na policiji ostaje da utvrdi pravog pošiljatelja prijetećeg i uznemiravajućeg pisma.

Zanimljivo je da su kladionice nakon objave tog para zaprimile ogorman broj uplata na pobjedu Zagreba, pa su odlučile smanjivati koeficijente, koji je na početku glasio na više od dva. Na drastičan pad koeficijenta utjecala je i izjava trenera Karačića da Šibenik dolazi bez tri standardna prvotimca, kao i to što bi Zagreb prema teoriji vjerojatnosti već morao uzeti neki bod. No činjenica je i da je količina uplata na tu utakmicu sumnjiva.

Iz klubova, naravno, opovrgavaju mogućnost bilo kakvih dogovora, no jedno je sigurno. Od subote u 19 sati sva pozornost biti će na utakmici u Kranjčevićevoj. Vidjet će se hoće li ona imati repove i u idućem tjednu...

Šibenik za ostanak u vrhu, Zagreb za bijeg sa dna
Dva kluba u potpuno su različitoj formi. Šibenik je trenuno četvrti u ligi i igra vrlo dopadljiv nogomet, dok se Zagreb nakon osam uzastopnih poraza jedva uspio domoći pobjede protiv trećeligaša Orijenta u Kupu. Na Krimeji su pobijedili 2:1.

Opet nemirno oko Šibenika
Prošle godine Index je objavio video materijal na kojemu je o namještanju utakmice Šibenika i Zadra pričao igrač Šibenika Patrice Kwedi. Ta je utakmica potom postala predmet zanimanja USKOK-a, a Kwedi je kasnije govorio kako se o svemu samo šalio. Završilo je tako što USKOK nije imao dovoljno dokaza za pokretanje istrage.

Pročitajte više