Najveća utakmica Joze Šimunovića: Mora zaustaviti najskuplji napad u povijesti

Foto: Getty Images / Guliver Image

CELTIC večeras od 20:45 sati čeka veliki dvoboj protiv PSG-a u prvom kolu skupine B Lige prvaka. Škotski velikan sprema se za zvjezdani napad francuskog doprvaka, a u centru pozornosti je Jozo Šimunović. Bivši igrač Dinama i novi reprezentativac Bosne i Hercegovine na najvećem je ispitu karijere jer će protiv njega igrati Neymar, Edinson Cavani i Kylian Mbappe. 

Zvjezdani trio vrijedan 467 milijuna eura pokazat će i kvalitetu 23-godišnjeg Zagrepčanina, tvrdi škotski HITC Sport. On je 2015. stigao iz Dinama za 7,5 milijuna eura, a tijekom posljednjeg ljeta Celtic je odbijao ponude engleskih premierligaša Newcastlea, WBA i Burnleya, koji su željeli dovesti hrvatskog braniča, koji je prije nekoliko dana produžio ugovor do 2021. godine.

Njegov nastup pomno će, uz spomenute klubove s Otoka, pratiti i Sevilla te Leipzig, koji ga žele dovesti u siječnju za 11-12 milijuna eura. 

No, sigurno će se njegova cijena povećati ako večeras barem dijelom uspije zaustaviti strašne napadače PSG-a, a da ga čeka komplicirana zadaća potvrđuje i statistika najvećih zvijezda ove sezone. Cavani je u šest utakmica zabio sedam golova i upisao dvije asistencije, Neymar je postigao četiri pogotka, uz četiri asistencije u isto toliko susreta, dok je Mbappe na debiju odmah zabio protiv Metza i najavio kako će biti veliko pojačanje za momčad Unai Emeryja. 

S druge strane, Celtic je sa Šimunovićem u obrani primio sedam golova ove sezone u 12 susreta, a sigurno da će Brendan Rogers učiniti sve kako bi se defenzivnom formacijom mogao suprotstaviti fantastičnoj momčadi iz Pariza. Zato su večeras na Celtic Parku sve oči uprte u bivšeg igrača Dinama. 

Pročitajte više