Privedeno 100-injak navijača, Boysi napali policajce

PRIJE i za vrijeme utakmice između Hajduka i Dinama u Splitu privedeno je ukupno 100-injak navijača, no neposredno nakon utakmice nije zabilježen ni jedan izgred, doznaje se od glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske Marine Kraljević Gudelj.

"Nakon utakmice, do sada, nije bilo izgreda, no, prije utakmice privedeno je ukupno 60-tak navijača Dinama i 31 navijač Hajduka, a za vrijeme utakmice samo jedan navijač Hajduka", izvjestila je oko 23 sata glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Utakmicu je osiguravalo više od 800 policajaca.

Oko dvije tisuće Dinamovih navijača koji su u Split stigli organizirano autobusima ili vlastitim prijevozom, krenulo je večeras, u pratnji policije, natrag za Zagreb ili druga odredišta odakle su stigli.

Inače, prije utakmice policija je oko 12,30 sati kod stadiona Poljud uhitila 60 navijača Dinama, nakon što su navijači autobusom križevačkih registracijskih oznaka, stigli pred stadion bez policijske pratnje, a prethodno su izbjegli sve nadzorne točke policije.

Ondje su se navijači šipkama i lancima sukobili s policajcima koji su radili na u osiguranju reda na utakmici. Jedan je policajac i lakše ozlijeđen te je zatražio i liječničku pomoć. Protiv tih navijača podnesena je prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira, a protiv trojice i kaznena prijava.

Također policija je popodne kod Seget Vranjice zaustavila fiat punto s pet Dinamovih navijača, kod kojih su pronađane drvene palice, metalne cijevi i bengalke.

Index.hr/Hina
Foto: D.R.

Pročitajte više