Priznat je jedan od najkontroverznijih golova u Ligi prvaka

Screenshot: Twitter

ISTVAN KOVACS, rumunjski sudac utakmice Porto - Šahtar (trenutni rezultat 2:1) u zadnjem kolu Lige prvaka, kontroverzno je priznao gol ukrajinskom prvaku. U 30. minuti Danilo Sikan zabio je za 1:1, ali nakon što je pomoćni sudac podigao zastavicu, signalizirajući da je strijelac u ofsajdu. S obzirom na to da je to napravio dok je Šahtarova akcija trajala, razumljivo je da su igrači Porta koji su vidjeli zastavicu u zraku prestali igrati, odnosno braniti svoj gol.

No Oleksandr Zubov nije stao na desnoj strani te je poslao loptu pred gol, gdje je Sikan zabio. Glavni sudac mu je dao za pravo pokazavši da se igra nastavi. Točnije, pokazao je da je vidio ono što mu pomoćnik signalizira, ali da to neće uvažiti jer misli da igrači Šahtara nisu bili u nedozvoljenim pozicijama.

VAR provjera dokazala je vidljivo već tijekom prijenosa - ofsajda nije bilo. No velik je problem ono što je napravio pomoćni sudac jer su nogometaši Porta prestali igrati nakon što je on označio zaleđe Šahtara. Ovo je važna odluka i gol jer su Porto i Šahtar u duelu zadnjeg kola odlučivali tko će proći skupinu Lige prvaka. Srećom po rumunjske suce, gol priznat Šahtaru nije utjecao na konačan ishod jer je Porto pobijedio te prošao dalje dok se Šahtar utješio nokaut fazom Europa lige.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ AKCIJU TE GOL

Pročitajte više