rukomet

Problemi za hrvatske rukometaše. U tri dana igraju tri utakmice za Tokio

Foto: PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija porazom u finalu Europskog prvenstva od Španjolske izgubila je šansu izravno se plasirati na ovogodišnje Olimpijske igre.

Izabranici Line Červara će vizu za Tokio morati tražiti na kvalifikacijskom turniru u Parizu, a protivnici su im iznimno jaki. Hrvatska će igrati protiv domaćina Francuske, Portugala i Tunisa.

IHF opet pretjeruje

Čelnici rukometa opet su uvjereni da su rukometaši roboti i da bez problema mogu pratiti njihov ritam. Hrvatska će za Olimpijske igre morati odigrati čak tri utakmice u tri dana. Duvnjak, Karačić, Cindrić i ostali mogu zaboraviti na odmor koji bi im dobro došao jer je turnir pred kraj sezone. 

Ranije su se najbolji rukometaši svijeta pobunili oko bizarnog sustava velikih natjecanja, no ni to nije urodilo plodom. I dalje je svake godine Euro ili Svjetsko prvenstvo u sredini klupske sezone.

Kada igra Hrvatska?

17. travnja:

18:30 Tunis - Portugal
21:00 Francuska - Hrvatska

18. travnja:

18:30 Hrvatska - Portugal
21:00 Francuska - Tunis

19. travnja:

18:30 Hrvatska - Tunis
21:00 Francuska - Portugal

Hrvatski rukometaši odmah prvog dana turnira igraju protiv Francuza veliki derbi u Parizu. Prve dvije reprezentacije na turniru idu na Olimpijske igre. Istina, Francuska i Hrvatska su favoriti za prolaz, no nešto se tu pita i opasne Portugalce i Tunižane koji su u velikom rukometnom uzletu.

Portugal je na ovogodišnjem Euru pobijedio Francusku i pokušat će srušiti i aktualne europske viceprvake.

Pročitajte više