PREMIERSHIP

Službeno: Propala je prodaja Newcastlea

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON što su šefovi Saudi Arabia Public Investment Groupa u srpnju objavili da se povlače iz preuzimanja Newcastle Uniteda, prodaja kluba Saudijcima danas je i službeno otkazana.

Newcastle je na svojim službenim stranicama objavio da je vodstvo Premier lige odbilo dopustiti saudijskom fondu preuzimanje kluba jer nisu priložili dovoljno dokaza da nemaju nikakve veze sa saudijskom vladom.

Saudijci su imali potpisan predugovor s vlasnikom Mikeom Ashleyjem, koji će svejedno zadržati 17 milijuna funti avansa. Ranije se sumnjalo na to da je posao propao zbog problema s piratskim prijenosima Premier lige u Saudijskoj Arabiji, ali je vodstvo Premiershipa to kasnije opovrgnulo.

Engleska liga ne dopušta nikakav upliv vlade bilo koje zemlje u svoje natjecanje i zaključeno je da bi prodajom Newcastlea saudijskoj grupaciji klub bio u vlasništvu države. Gotovo 80 posto od 300 milijuna funti, koliko bi koštao Newcastle, platio bi investicijski fond čiji je predsjednik saudijski princ Mohamed bin Salman.

Pročitajte više