Promijenio je klub da bi ga Dalić vodio na SP, a sad je sve dalje od Katara

Foto: Profimedia

NIKOLA MORO krajem prošlog prijelaznog stigao je u Bolognu iz moskovskog Dinama kako bi se izborio za poziv hrvatskog izbornika Zlatka Dalića za Svjetsko prvenstvo.

Za Dinamo je Moro odigrao 66 utakmica i zabio pet golova, ali ga se trener Ruslan Pimenov riješio rekavši da ne vidi bivšeg Dinamova igrača kao pretjerano važnog za igru svoje momčadi.

Problemi počeli odlaskom Mihajlovića

Moro je novi klub našao u Bologni čiji je trener Siniša Mihajlović inzistirao na njegovu dolasku ovog ljeta. Bologna je dogovorila posudbu More na godinu dana za milijun i pol eura s opcijom otkupa za osam milijuna eura. Moro je prvu utakmicu odsjedio na klupi, a u drugoj je debitirao i Mihajlović mu je dao 45 minuta.

Nakon toga su uslijedili problemi za 24-godišnjeg hrvatskog veznjaka jer je Mihajlović dobio otkaz, a njegov nasljednik Thiago Motta dao je Mori samo 19 minuta u četiri utakmice.

Sukob s Medelom

Talijanski mediji javljaju da je Moro imao i incident na treningu, sukobio se s 11 godina starijim Garyjem Medelom, temperamentnim veznjakom koji ima nadimak Pitbull. "Nakon jednog duela tijekom treninga Gary je zaustavio igru i udario hrvatskog suigrača. Ništa posebno nasilno, više kao instinktivna reakcija. Moro mu se nakon toga ispričavao", piše Corriere dello Sport.

Moro je u Dinamo iz Moskve otišao u ljeto 2020. godine iz Dinama za osam i pol milijuna eura. Za hrvatskog prvaka je odigrao 114 utakmica te zabio deset golova uz devet asistencija. Sada se čini kako će mu njegov nasljednik u Maksimiru Josip Mišić uzeti mjesto na popisu hrvatske reprezentacije za prvenstvo u Kataru...

Pročitajte više