Promjena Dinamove taktike: Do uspjeha na terenu destruktivom poput Glasgow Rangersa

U DINAMU vjeruju da Hajduk nema što tražiti u finalu Kupa. Ipak, bili bi zadovoljni i s minimalnom pobjedom u prvoj utakmici u srijedu u Maksimiru.

Pred novinare su na presici izašli Josip Tadić i Mihael Mikić. O utakmici u Splitu nisu previše trošili riječi, već su se usredotočili na ono, što je od strane maksimirskog kluba određeno kao najbitnije utakmice ovoga proljeća.

Josip Tadić o prvoj utakmici finala Kupa: Zadovoljni bi bili i pobjedom 1:0

"Mislim da smo u utakmicu u Splitu ušli nonšalantno, što nam se osvetilo. Ne znam što je razlog za to, vjerojatno spoznaja da smo u prvenstvu na kraju napravili veliku bodovnu prednost nad Splićanima", kaže napadač Dinama Josip Tadić.

Priča se iz prošlosti, ubrzo prebacila na budućnost, to jest na prvi utakmicu finala Kupa koja se igra u srijedu u 17.30 na Maksimiru.

"Želimo uzeti Kup, pa mislim da će i želja s naše strane bit puno veća nego na prošloj utakmici protiv Hajduka. Ako poboljšamo igru, možemo pobijediti, nadam se uz veliku podršku navijača s tribina. Osnovni cilj nam je bilo kakva pobjeda bez primljenog gola, s time bi bili zadovoljni uoči uzvrata", kaže Tadić.

Mikić: Nisam uopće gledao Hajduk ove sezone, moramo se fokusirati na našu igru

Mihael Mikić smatra da Hajduk nema što puno tražiti u finalu. Vjeruje da je Dinamo puno bolja momčad.

"Ovo nam je najbitnija utakmica ovoga proljeća, želimo dvostruku krunu te nećemo birati sredstva u nakani da uzmemo Kup. To bi bio šlag na kraju sezone", kaže Dinamov brzanac.

O protivniku ne razmišlja previše te smatra da to je to sasvim normalno.

"Iskreno, nisam niti gledao Hajduk ovog proljeća. Ne trebamo razmišljati o njima. Bit ćemo pravi i motivirani u srijedu te želimo sve riješiti u prvoj utakmici. Bitna nam je pobjeda bez primljenog gola, s time bi bili zadovoljni. Mi smo ekipa koja uvijek može zabiti gol, dok će Hajduk nama teško zabiti dva ili tri", kaže samouvjereno Mihael Mikić.

"Za uspjeh u suvremenom nogometu bitno je ne primiti gol"

Na današnjem treningu su se uvježbavale taktičke varijante koje bi Dinamu trebale donijeti pozitivan rezultat.

"Kada smo igrali na rezultat uvijek smo dobivali. Takav je današnji nogomet, više se razmišlja o vlastitom nego o protivničkom golu. Bitno je ne primiti, a onda tek zabiti. Pogledajte Rangers. Tko će pitati za pet godina na koji način je došao do naslova, ukoliko pobijede Zenit u finalu", kaže Mikić.

Trener Zvonimir Soldo želi kod svojih igrača usaditi taktičku disciplinu, koja je bitna za stvaranje pravog rezultata u Europi iduće sezone, bez toga smatra Mikić, Dinamo nema što tražiti na europskim utakmicama.

"Dobar model je recimo posljednja utakmica protiv Slaven Belupa. Čvrsta obrana u kojoj nismo dopustili protivniku da stvori niti jednu šansu te pogodak za pobjedu. Na ljeto nam predstoji mukotrpan rad u kojem ćemo pokušati sve posložiti", kaže Mikić o novom taktičkom pristupu momčadi Dinama.

"Modrić je motivacija za odlazak u neki veliki europski klub"

Odlazak Luke Modrića, kaže Josip Tadić dodatna je motivacija i drugim Dinamovcima.

"Takvi transferi su pozitivna motivacija. Vidimo i mi drugi, da onaj koji se pokaže će moći otići u neki veći klub. Nije da želimo otići, ali tako je to kod nas", kaže Josip Tadić.

Što će to biti s "velikim europskim Dinamom" kada igrači razmišljaju samo o transferu u neki veliki europski klub kojim bi osigurali svoj budućnost, stvarno ne znamo. Možda s nekim od pojačanja na ljeto?

"Ne bih htio govoriti trebaju li nam pojačanja ili ne, to neka Uprava odlučuje", odgovara Mihael Mikić ne želeći reći svoje mišljenje o dolasku novih igrača za jesenske izazove.

M.Š.
Foto: L.T.

Pročitajte više