Prosinečki: Dobro sam, operacija možda tek nakon Grčke

Foto: EPA

ROBERT PROSINEČKI i treći put u dva mjeseca mogao bi biti podvrgnut operaciji zbog problema s divertikulumom tankog crijeva.

Prva, četverosatna, operacija uslijedila je 23. studenoga 2018. godine nakon što se Robert Prosinečki nekoliko dana prije požalio na trbušne bolove. Ubrzo je hospitaliziran i operiran u Sarajevu. Potom je, s obzirom na manje komplikacije, ponovno operiran 1. prosinca.

Dnevni avaz najavio je kako bi završni kirurški zahvat trebao biti zakazan u Sarajevu do 15. veljače. Međutim, Robert Prosinečki ipak planira prolongirati rutinsku jednosatnu operaciju.

"Osjećam se odlično, odmorio sam se i oporavio. Preda mnom još je jedan, više korektivni, zahvat, ali razmišljam da to bude tek nakon utakmice s Grčkom", poručio je Robert Prosinečki za službenu mrežnu stranicu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina u ožujku će protiv Armenije (23. ožujka) i Grčke (26. ožujka) započeti s kvalifikacijskim ciklusom za Europsko prvenstvo 2020. godine. U grupi je još s Italijom, Finskom i Lihtenštajnom.

Robert Prosinečki izbornikom bosanskohercegovačke reprezentacije proglašen je početkom siječnja 2018. godine. U 12 dosadašnjih utakmica upisao je po pet pobjeda i pet remija, kao i dva poraza u prijateljskim ogledima sa Španjolskom (0:1) i Meksikom (0:1). S Bosnom i Hercegovinom plasirao se u elitno izdanje Lige nacija.

Pročitajte više