Prosjek od 2.3 pogotka po utakmici na SP-u

NA SVJETSKOM nogometnom prvenstvu u Njemačkoj u 64 utakmice postignuto je 147 pogodaka, što je prosjek od 2.30 pogodaka po utakmici.

U prvom dijelu natjecanja po skupinama postignuto je 117 pogodaka, a u osmini finala 15, u četvrtfinalu 6, u polufinalu 3, u susretu za treće mjesto 4, a u finalu 2 pogotka.

Prije četiri godine u Japanu i Južnoj Koreji postignuto je 14 pogodaka više, a prosjek je bio 2.52 pogotka po utakmici. Na Dalekom Istoku u skupinama je postignuto 130 pogodaka, u osmini finala 15, u četvrtfinalu 5, u polufinalu 2, u susretu za treće mjesto 5, a u finalu također 2 zgoditka.

U Njemačkoj su ukupno prema vratima upućena 2063 udarca. Najefikasnija je bila Njemačka sa 14 pogodaka, a najmanje su primili svjetski prvaci Talijani, tek dva pogotka. Dosuđeno je 16 jedanaesteraca, te čak 333 kartona, od čega 305 žutih i 28 crvenih. Isključeni su Abalo (Tog), Andre (Ang), Boulahrouz (Niz), van Bronckhorst (Niz), Costinha (Por), Cufre (Arg), Deco (Por), De Rossi (Ita), Domoraud (OB), Emerton (Aus), Gyan (Gan), Jaziri (Tun), John (TT), Kećman (SCG), Lucic (Šve), Materazzi (Ita), Mastroeni (SAD), Nađ (SCG), Perez (Mek), Polak (Češ), Pope (SAD), Rooney (Eng), ŠIMIĆ (HRV), ŠIMUNIĆ (HRV), Sobolewski (Polj), Ujfalusi (Češ), Vaščuk (Ukr), Zidane (Fra)

Pročitajte više