Prpić: Ni Srbi nisu u formi, Đoković je daleko od svojih najboljih igara

"PRIJAVIT ću Čilića, Ljubičića, Karlovića i Ančića. Za sada je tako, imamo još deset dana, a bitno je prijaviti igrače kako bismo onda i do sat vremena prije izvlačenja parova mogli raditi promjene", otkrio je izbornik Prpić samo nekoliko tjedana uoči vrlo bitnog Davis cup susreta protiv Srbije u Splitu.

Nažalost, u reprezentaciji je i dalje bolnica. Karlović muku muči s Ahilovom tetivom, Ančića boli disk, niti Ljubo nije zdrav, ali je ipak najbliži nastupu.

"Razgovarao sam s Ljubom u Parizu i njegov je stav bio isti kao što je i u svim onim izjavama koje je dao medijima. Ivan je rekao kako će se staviti na raspolaganje ukoliko Karlović i Ančić ne budu spremni. Iako niti on nije dobar sa zdravljem, dapače, i sam ima velikih problema", kaže Prpa i dodaje:

"Možemo se samo nadati da će situacija za tri tjedna biti bolja nego danas. Ne možemo ništa garantirati, možemo samo vjerovati."

"Čila ne pokazuje svoju kvalitetu u posljednjih mjesec i pol dana"

Ipak, niti Srbi ne impresioniraju posebno dobrim nastupima u posljednje vrijeme na touru.

"Istina je, Srbi nisu u formi, ali su ipak zdravi. Možda Đoković ne igra na nivou na kojem je igrao prije godinu i pol dana, ali... Ne znam, možda bismo mogli Čili na leđa staviti pritisak te dvije pobjede u singlu", pomalo se našalio Prpić.

Sljedeći tjedan starta Wimbledon. Što može Čila od kojeg se jedino realno očekuje rezultat?

"Marin je kvalitetan igrač, ali nažalost, to u posljednjih mjesec i pol dana ne pokazuje. Ipak, on uvijek može iznenaditi i odigrati dobro. Wimbledon bi mu trebao pasati", zaključio je izbornik.

Pročitajte više