Pršo nove suigrače upozorava na grubost škotske lige

GOLGETER glasgowskih Rangersa Dado Pršo uoči početka nove sezone škotske Premier lige osvrnuo se na utakmicu prvog kola koju njegova momčad u nedjelju u Fir Parku igra protiv Motherwella. Uoči utakmice Pršo je upozorio nove suigrače na grubost igre u škotskoj ligi.

"Odmah na početku imamo tešku utakmicu i novi igrači će već tada imati priliku vidjeti što je zapravo škotska liga." - kazao je Pršo prisjećajući se svojeg debija prije dvije godine kada na otvorenju sezone 2004/05. Rangersi nisu uspjeli pobijediti Aberdeen.

"Bio sam šokiran nakon što sam vidio da sudac ne dosuđuje slobodne udarce u situacijama u kojima bi se u francuskoj ligi to radilo. Trebalo mi je neko vrijeme da se naviknem na to." - kaže Pršo.

"Iako toga dana nismo pobijedili na kraju smo ipak osvojili naslov, pa iako bi bilo lijepo novu sezonu početi s pobjedom, to ništa ne mora značiti za konačni ishod prvenstva." - pojasnio je Pršo.

"U nedjelju moramo pozitivno razmišljati, a i dobro je da odmah na početku imamo tešku utakmicu. Nadam se da će svi već od prve minute naučiti što je potrebno za igru u kojoj ima toliko različitih stvari. Osobno dajem sve od sebe da što bolje pripremim pridošlice jer je teško kada ovdje dođete iz druge zemlje. - rekao je Pršo.

"Ovdje suci ne dosuđuju slobodne udarce kao u Europi, dozvoljava se veća tečnost igre. Također je ovdje brzina daleko veća. U Francuskoj si primjerice možete priuštiti trenutak predaha, no ovdje se igra 100 posto." - smatra Pršo te dodaje kako je siguran da novi trener zna što radi i da će momčad biti potpuno spremna za sezonu.

I.K.

Pročitajte više