Pršo: Odlazim, nitko me ne može odgovoriti

DADO PRŠO je u dugo najavljivanom razgovoru s Vlatkom Markovićem ostao pri odluci koja se očekivala, više neće igrati za reprezentaciju. Najveći razlog takve odluke je njegova ozljeda koljena, ali najavljuje kako je i klupska karijera blizu kraja.

U razgovoru s Vlatkom Markovićem, koji ga je posjetio u Glasgowu, nije želio pristati na to da igra još nekoliko utakmica, jer tvrdi da će jednom morati prestati, te je presudio kako je ovo najbolji trenutak.

"Odluka nije bila laka, jer emocije se nisu ugasile, još su uvijek žive. Najljepši trenuci moje karijere i važni trenuci života vezani su uz reprezentaciju Hrvatske. Imao sam fenomenalan odnos s najboljim navijačima na svijetu, a najljepši trenutak karijere nisu bila četiri pogotka Deportivu, već pogodak Sloveniji koji nas je odveo u Portugal." -  kazao je Dado u telefonskom razgovoru novinaru Sportskih novosti.

Dado je debitirao za reprezentaciju sredinom 2003. godine u utakmici protiv Belgije, a otada je u 32 utakmice postigao 9 golova za najbolju vrstu.

"Predsjedniku nije bilo lako, rastali smo se u suzama, na rubu plača. Ipak, prihvatio je moje razloge jer su ljudski." - dodao je.

Pršo tvrdi kako na odluku nije utjecalo ništa osim koljena, te je opovrgnuo da je u sukobu s reprezentativcima ili Zlatkom Kranjčarem.

"Ne postoji mogućnost da me novi izbornik, bio to Bilić, Ivanković ili netko drugi, nagovori. Bilo bi neozbiljno kada bih Markoviću kazao "ne", a zatim se predomislio." - tvrdi Dado.

Dado još godinu dana ima ugovor s Rangersima, to će odraditi, a zatim sjesti i razmisliti, jer ne želi da ostane doživotni invalid. Slično je najavljivao i prije odluke o reprezentaciji, pa je vjerojatno kako će se na Ibroxu sljedećeg ljeta raditi oproštaj Dadi Prši.

S.H.
Foto: D.P.

Pročitajte više