Francuz koji je osvojio gotovo sve zbog psihološkog umora napustio reprezentaciju

Foto: EPA-EFE

NAKON što su se od reprezentativnog nogometa oprostili golmani Hugo Lloris i Steve Mandanda, to će učiniti i francuski stoper Manchester Uniteda Raphael Varane, javlja ugledni francuski list Le Parisien. Kao i spomenuti golmani, Varane je član zlatne generacije Francuske sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Finale protiv Argentine u Kataru, u kojem je osvojio srebro nakon poraza na penale, bio je Varaneov 93. nastup za nacionalnu vrstu. U svojoj karijeri s Real Madridom je osvojio sve, a s reprezentacijom srebro na Europskom prvenstvu te zlato i srebro na SP-ima.

Pobjednik u čak 14 finala

Iako još nije u godinama kada nogometaši razmišljaju u mirovini, Varane se navodno povlači jer mu je igranje za klub i reprezentaciju postalo fizički i psihički prenaporno, a opraštanje od reprezentacije omogućit će mu da više vremena provodi sa suprugom i njihovih dvoje djece.

Najbolji period karijere proveo je u Real Madridu, s kojim je osvojio sve trofeje. Zinedine Zidane je 2011. godine bio sportski direktor Kraljevskog kluba koji je osobno dogovorio transfer tada 18-godišnjeg Varanea iz Lensa. Za Real je upisao 360 nastupa prije nego što je 2021. stigao u Manchester. U karijeri je pobijedio u 14 od 17 finala u kojima je igrao.

Pročitajte više