Prvi čovjek srpske košarke: "Jokić više nema volje igrati za Srbiju"

Foto: Epa

PREDSJEDNIK Košarkaškog saveza Srbije, legendarni Predrag Danilović progovorio je o statusu Nikole Jokića u reprezentaciji Srbije prilikom gostovanja u Podgorici i poručio je da sjajni centar Denvera nema želju igrati za nacionalnu momčad.

Jokić je posljednji put igrao za Srbiju na Olimpijskim igrama 2016. godine u Rio de Janeiru, kad je Srbija osvojila srebrnu medalju, dok je Eurobasket 2017. godine, kao i kvalifikacije za Mundobasket propustio.

Jokić se cijelo to vrijeme nalazio na popisima izbornika Aleksandra Đorđevića, ali za reprezentaciju više nije zaigrao.

''Mislim da dečko nema želju više igrati za reprezentaciju. Nemojmo se lagati, to je tako, ali to bi on trebao reći. Kao predsjednik KSS-a, bio bih najsretniji da dođe i igra za reprezentaciju, ali s obzirom na neka posljednja neigranja i razloge zbog kojih navodno nije mogao igrati, nekako u to ne vjerujem. Prve godine trebao je potpisati veliki ugovor i to sam razumio i podržao sam ga. Zašto bi riskirao egzistencijalno pitanje i to mi je bilo razumljivo. Neki drugi razlozi mi nisu razumljivi. Volio bih i želio bih da Nikola bude u momčadi, ali nisam siguran da on ima volju. Nadam se da griješim'', rekao je Danilović.

Pročitajte više