Prvi put u Serie A: Kineska prezimena na dresovima Intera u čast svinje

Foto: Getty Images / Guliver Image

INTER je u krizi. Klub s Giuseppe Meazze nije pobijedio tri posljednje utakmice. Sve je krenulo remijem bez golova kod kuće protiv Sassuola koji je po prilikama trebao pobijediti. Nakon toga je uslijedio poraz kod Torina (1:0), a potom je momčad Luciana Spallettija poslije penala ispala od Lazija u četvrtfinalu talijanskog kupa.

>>> Interov trener zbog Perišića optužio direktora: "To nije bila dobra ideja"

>>> Kraj sezone za Šimu Vrsaljka

U klubu vlada kaotično stanje. Za Šimu Vrsaljka sezona je završena zbog ozljede. Perišić je želio u Arsenal, ali je na kraju morao ostati jer se klubovi nisu dogovorili oko obeštećenja. Spalletti ga je držao na klupi, a navijači zvižducima počastili hrvatskog reprezentativca. Također, kapetan Mauro Icardi oteže s produženjem ugovora, dok Radja Nainggolan svojom nedisciplinom od dolaska iz Rome stvara pravu glavobolju treneru i svima u klubu. Spalletti je ušao i u sukob s novom upravom na čijem je čelu bivši operativac Juventusa Giuseppe Marotta koji želi dovesti Antonija Contea koji doslovce šeta po Meazzi čekajući otkaz Spallettija. 

Međutim, i pored svih spomenutih problema, u Interu uoči meča protiv Bologne u Milanu (nedjelja 18 sati) očigledno imaju druge preokupacije. Klub, koji je pod vlasništvom kineske tvrtke Suning, sutra će obilježiti godinu svinje po kineskom horoskopu, a tom prilikom će prezimena igrača na dresovima biti ispisana na kineskom jeziku.

To će biti prvi put u Serie A da jedna momčad izađe s takvim dresovima na teren, a navijači kluba već su jako bijesni zbog te najave, dok drugi koriste situaciju i zbijaju šale na račun momčadi koja trenutačno drži treće mjesto talijanskog prvenstva, a jedan pogrešan korak mogao bi je odvući u duboku borbu za Europu jer je gradski rival Milan na -5, Roma na -6, a nisu ni ostali daleko. 

Pročitajte više