Najnesretniji i najluzerskiji klub u povijesti Lige prvaka

Screenshot: Twitter

NEVJEROJATNA nesreća, ali i luzerski mentalitet u najvažnijim utakmicama presudili su PSG-u u polufinalu Lige prvaka. Borussia Dortmund izbacila ih je s dvije pobjede od po 1:0, ali daleko je to od njenog čistog prolaska i neosporne pobjede, kao što sugerira rezultat. 

Postavili rekord stativa i prečki u polufinalu, ali i u sezoni Lige prvaka

PSG-u se, naime, dogodilo nešto do sada nezabilježeno u povijesti Lige prvaka. U prvoj utakmici protiv Borussije njegovi su igrači dva puta gađali okvir gola, a u drugoj im se to dogodilo čak četiri puta. U Dortmundu su Mbappe i Hakimi pogodili stativu u istom napadu. Sedam dana kasnije u Parizu su umjesto gola njegov okvir pogađali Mbappe, Vitinha, Nuno Mendes i Zaire-Emery.

Tako su postavili dva rekorda nokaut-faze najvećeg natjecanja. Naime, nikada momčad u Ligi prvaka nije u eliminacijskoj rundi pogodila okvir gola 4 puta u jednoj ni 6 puta u obje utakmice. Tu nije kraj PSG-ovoj rekordnoj nesreći. Ove sezone je u Ligi prvaka ukupno čak 14 puta gađao okvir gola, što također nije uspjelo nikome do sada.  

Najveći gubitnici u povijesti polufinala

Što se tiče gubitničke stigme PSG-a u Ligi prvaka, s dva poraza u aktualnom polufinalu došao je do čak šest izgubljenih polufinalnih utakmica od ukupno sedam. PSG je po tome najneuspješniji klub ove faze Lige prvaka u povijesti.

Na kraju, PSG je u uzvratu čak 31 put pucao na gol a da ga nije postigao. U zadnjih 20 godina to se nikome nije dogodilo u eliminacijskoj fazi Lige prvaka. 

Pročitajte više